Skip to content Skip to footer

Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Međimurske županije 22.-23.studenoga 2022. u Termama Sveti Martin organizira završnu konferenciju u skladu s ciljevima Europskog tjedna sporta 2022.

Konferencija pod nazivom „Sportska izvrsnost europskih regija i gradova – Aktivna i zdravija Europa“ namijenjena je predstavnicima jedinica lokalne uprave i samouprave iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Na Konferenciji će se raspraviti niz tema bitnih lokalnim zajednicama, predstavit će se koncept Europske regije sporta i Europskog grada sporta, mogućnosti i načini kandidiranja županija i gradova i pozitivni učinci na lokalnu zajednicu, kao i aktivnosti Europskog tjedna sporta i važnost uključivanja lokalnih zajednica u njegovu provedbu. Sudionici će se upoznati s mogućnostima financiranja lokalnog sporta putem natječaja Ministarstva turizma i sporta i sukladno odredbama koje će biti propisane novim Zakonom o sportu.  

Na konferenciji će kroz prezentacije, ali i izuzetno zanimljive panel rasprave sudjelovati g.Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, g .Berislav Čižmek, direktor CBBS d.o.o. i partner ACES Europe za jugoistočnu Europu, g. Mario Vukoja, član Nacionalnog vijeća za sport i dopredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije, g. Marko Krička, zamjenik gradonačelnice Siska, g, Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije, g. Patrick Rabar, tajnik Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, g. Slaven Krtalić i gđa Helena Križan kao predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, g. Hrvoje Balen, direktor Ureda za programe na lokalnoj razini HOO-a te predstavnici Ministarstva turizma i sporta.

Cjelokupni program konferencije možete vidjeti ovdje:

Program-Konferencije-Sv.Martin-na-Muri

Preuzmi

Skip to content