Skip to content Skip to footer

O danu mladih

Dan mladih nastao je s ciljem popularizacije sporta i tjelesne aktivnosti mladih, kao i prijenosa znanja i vještina njihovim mladim sugrađanima. Dan mladih potiče zdraviji način života među mladima i promiče važnost sporta kao sredstva socijalne inkluzije i razvoja mladih te dokazuje da tjelesna aktivnost nije samo zdrava već može biti i zabavna.

Dan mladih 2023.

VIŠE OD 100 MLADIH SOLINJANA U SKLOPU EUROPSKOG TJEDNA SPORTA POSLALO JE PORUKU O VEĆOJ POTREBI REDOVNE TJELESNE AKTIVNOSTI MLADIH

Više od stotinu djece i mladih u demografski najmlađe gradu u Hrvatskoj-Solinu sudjelovalo je na Danu mladih u sklopu Europskog tjedna sporta.
Ministarstvo turizma i sporta u partnerstvu s projektom Aktivna Hrvatska organiziralo je veliki trening za mlade u Solinu. Park Širine gotovo je bio premali za sve koji su došli vježbati s nama. Kao uvod u Dan mladih krenuli smo s radionicama Mentalnog treninga gdje su mladi mogli naučiti više o tome kako zadržati fokus, kako pravilno disati, povećati motivaciju te kako te alate koristiti i primijeniti u sportskim aktivnostima. Odmah nakon radionice, a kako bi mogli primijeniti naučeno, Aktivna Hrvatska za mlade je pripremila veliki zajednički trening vođen poznatim trenerima Lukrecijom Dragić i Dragom Pezićem. Među brojnim vježbačima bili su i mladi sportaši iz Gimnastičkog kluba GymSolin, Košarkaškog kluba Solin, Rukometnog kluba Petason Vranjic te učenici lokalnih škola. Cilj ovog fokus dana je mlade potaknuti na promjenu životnih navika te povećanu brigu za zdravlje te ih potaknuti da se tjelesnom aktivnošću bave tijekom cijele godine.

Lorem ipsum

Vrijeme održavanja
14:00 - 14:45 h
Mjesto održavanja
Lorem ipsum dolor sit amet
Opis aktivnosti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Lorem ipsum 2023.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

11:00 h
Koliko smo hidrirani
Važnost hidracije i dehidracije na funkciju ljudskog organizma i sportske izvedbe
12:00 h
Suplementacija u sportu
Pozitivne i negativne strane suplementacije i edukacija o korištenju suplemenata
13:00 h
Mjerenje tjelesne aktivnosti
Edukacija o mjerenju tjelesne aktivnosti te provedba mjerenja iste
14:00 h
Tjelesno vježbanje

Demonstracija novih načina tjelesnog vježbanja

15:00 h
Demonstracija sporta osoba s invaliditetom

Demonstracija košarke i odbojke u kolicima

Kineziološki fakultet Osijek – aktivnosti povodom Europskog dana sporta 2022.

Radionice:

  • Tjelesno vježbanje
  • Demonstracija sporta osoba s invaliditetom
  • Mjerenje tjelesne aktivnosti
  • Suplementacija u sportu
  • Koliko smo hidrirani i zašto je to važno?

Tjelesno vježbanje

Aktualnim vrstama tjelesnog vježbanja upoznati sudionike s novim načinima tjelesnog vježbanja i na taj način potaknuti studente i građane na tjelesnu aktivnost koja ima velike dobrobiti za tjelesno i mentalno zdravlje.

Demonstracija sporta osoba s invaliditetom

Košarka u kolicima Sveučilišni kampus
Sjedeća odbojka dvorana KIFOS
Demonstracijom različitih sportova želi se sudionicima približiti sport osoba s invaliditetom studentima, ali i potencijalno studente s invaliditetom usmjeriti prema Udrugama koje se bave parasportom u svrhu zdravlja i podizanja njihove kvalitete života.

Mjerenje tjelesne aktivnosti

Naučiti sudionike na koje načine mogu mjeriti svoju razinu tjelesne aktivnosti Svi sudionici će nakon radionice imati mogućnosti mjerenja vlastite razine tjelesne aktivnosti te će biti upoznati sa različitim načinima procjene razine tjelesne aktivnosti te će na kraju imati kratko objašnjenje što im dobiveni rezultati znače.

Suplementacija u sportu

Upoznati studente i mlade sa pozitivnim i negativnim strana suplementacije te ih educirati na koji način koristiti suplemente i predstaviti im suplemente čija je djelotvornost znanstveno utemeljena.

Koliko smo hidrirani i zašto je to važno?

Sudionici će spoznati učinke optimalne hidracije i dehidracije na funkciju ljudskog organizma i sportsku izvedbu te će upoznati nekoliko neinvazivnih metoda procjene hidracije organizma.

Dan Mladih Osijek, 2022.

Dan mladih kao fokus dan Europskog tjedna sporta ove godine prvi put obilježio se u cijeloj Europi. Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Osijeku u sklopu tog dana održalo je radionice na temu hidracije i dehidracije u sportu, važnost suplementacije, studenti Kineziološkog fakulteta svoji mladim kolegama održali su i radionicu o novim načinima tjelesnog vježbanja, mjerili tjelesnu aktivnost, a demonstrirao se i sport osoba s invaliditetom.

Skip to content