Skip to content Skip to footer

Nakon pobjede projekta “Šetnja oko Zemlje” OŠ Petra Preradovića i prošlogodišnjeg finala humanitarnog projekta II. gimnazije “Srce ko kuća” Hrvatska i ove godine ima finalista, Hrvatski školski sportski savez, u kategoriji Education za dodjelu #BeActive nagrade.

Europska komisija dodjeljuje nagrade #BeActive u sklopu inicijative Europskog tjedna sporta. Program Sportski praznici jedan je od tri finalista #BeActive nagrada u kategoriji #Education koja je namijenjena istaknutim sportskim i edukativnim programima, udrugama i pojedincima koji razvijaju sport u svojoj zemlji.

Hrvatski školski sportski savez i njihov projekt “Sportski praznici” nominiran je u kategoriji Obrazovanje, a cilj ove nagrade je pokazati kako obrazovni sustav može djecu potaknuti da promiču #BeActive vrijednosti i budu aktivni izvan tipičnih sportskih aktivnosti u sklopu redovite nastave. Popis svih finalista #BeActive Awards 2022. možete pogledati ovdje.

Sportski praznici besplatan su sportsko-edukativni program koji je 2021. godine kao pilot-projekt uključio 76 različitih škola i 138 kineziologa koji su provodili aktivnosti s više od 11 000 djece. U prošloj je školskoj godini proširen i uključio je 90 škola na 83 lokacije s 13 576 djece i 175 kineziologa voditelja aktivnosti. Sve su aktivnosti provedene pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Svečana dodjela nagrada održat će se 28. studenoga 2022. u Bruxellesu.

Skip to content