Skip to content Skip to footer

O čemu je riječ?

Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost europskih građana. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo pod sloganom #BeActive redovito potiče javnost da budu aktivni tijekom cijele godine, a ne samo tijekom tog tjedna. Europski tjedan sporta osmišljen je kako bi ljude diljem Europe i svijeta motivirao i pružao im više mogućnosti za tjelesnu aktivnost s ciljem podizanja svijesti o važnosti aktivnog način života kod svakog građana.

Naša priča

Sudjelujte!

Europski tjedan sporta namijenjen je VAMA!

Sve organizirane aktivnosti za građane su besplatne.

Sudjelujte u desetom izdanju Europskog tjedna sporta i vježbajte s nama diljem Lijepe Naše!

#BeActive

Eurobarometar

Eurobarometar pruža detaljnu statistiku o (ne)aktivnosti građana u Europi. Europska komisija provela je istraživanje o sportu i tjelesnoj aktivnosti građana Europske Unije, a najnoviji podaci objavljeni su u rujnu 2022. godine i pokazuju poražavajuće rezultate kada je u pitanju tjelesna aktivnost građana Europe. Čak 45% ispitanik izjavilo je da se nikad ne bavi tjelesnom aktivnošću dok je 38% građana tjelesno aktivno barem jedno tjedno. Svega 6% građana aktivno je 5 ili više puta u tjednu. Najaktivniji su građani Finske i skandinavskih zemalja, a više podataka o provedenom istraživanju možete pronaći na službenim stranicama Komisije.

Po istraživanju Eurobarometra iz listopada 2022. godine za Republiku Hrvatsku, broj stanovnika/ca koji često vježbaju ili se bave sportom je:
Redovito
30%
Rijetko
30%
Nikada
40%
Skip to content