Skip to content Skip to footer
Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije u Osijeku će 30. studenoga i 1. prosinca 2023. godine održati konferenciju “Održivost sportskih građevina i velikih sportskih manifestacija kao poticaj prema zelenijem sportu”.

Konferencija će se održati na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a namijenjena je predstavnicima nacionalnih saveza te jedinica lokalne uprave i samouprave koji svoje sudjelovanje mogu prijaviti putem linka.

Na konferenciji će se predstaviti Preporuke stručne radne skupine EU o zelenom sportu, principi i kriteriji izgradnje sportskih građevina te organizacija velikih sportskih manifestacija  sukladno ekološkim standardima. Na stručnim radionicama govorit će se o izgradnji, građevinskim zahvatima i opremanju sportskih građevina prema DNSH načelu te sufinanciranju sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te programa obuke neplivača “Hrvatska pliva”.
U sklopu konferencije održat će se i dodjela #BeCroactive nagrada, po uzoru na #BeActive Awards koje dodjeljuje Europska komisija na kraju svake godine. Glavni cilj ovih nagrada je odati priznanje onima koji šire poruku Europskog tjedna sporta #BeActive i koji su se u protekloj godini istaknuli u promicanju tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom u Republici Hrvatskoj.

Dodjela #BeCroactive nagrada predviđena je u 30. studenoga s početkom u 19:00 sati, a svečana večera za sve sudionike dodjele# BeCroactive nagrada očekuje se u 20:15 sati.

1.prosinca 2023. godine u 10:00 sati za sve zainteresirane organiziran je obilazak Opus Arene te Sokol centra u Osijeku.

Program Konferencije možete pronaći u nastavku.

Skip to content