Skip to content Skip to footer

Trčanje, hodanje, košarka, odbojka, fitness, pilates, rukomet, jedrenje, jahanje, boks, pljočkanje, streličarstvo, skijaško trčanje, odbojka, planinarenje, para sport ali i brojni drugi sportovi pokrenuli u građane diljem Hrvatske u sklopu Europskog tjedna sporta.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije kojoj je glavni cilj promocija sporta i tjelesne aktivnosti među građanima Europe, a svake godine održava se u razdoblju od 23. do 30. rujna. Ministarstvo turizma i sporta zaduženo je kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta za provedbu projekta koji uključuje organizaciju nacionalnih događanja, koordinaciju svih aktivnosti u Hrvatskoj te promicanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života tijekom cijele godine.

Ovogodišnji tematski dani, Sportsko selo, #BeActive Night vježbanje pod zvijezdama, Dan mladih, Školski dan, ali i vježbanje na radnom mjestu tisućama građana pokazali su da se aktivan može biti uvijek i svuda. Europski tjedan sporta pokrenuo je mnoge gradove, mjesta i općine kao što su Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Ploče, Bjelovar, Rovinj, Čakovec, Vodnjan, Poreč, Maslenica, Bilje, Vela Luka, Posedarje i s više od 75 događaja na više od 30 različitih lokacija potaknuo građane da budu aktivni. Cilj inicijative je kroz aktivnosti povezati cijelu Hrvatsku, neovisno o spolu, dobi, tjelesnoj spremi ili lokaciji. Svake godine povećava se broj građana koji sudjeluju u Europskom tjednu sporta, a posebno veseli činjenica da ti isti građani zahvaljujući aktivnostima kroz koje prolaze tijekom tjedna mijenjaju svoje životne navike i ostaju aktivni cijelu godinu čime se ostvaruje glavni cilj ovog projekta, poticanje ljudi na zdrav i aktivan život.

Osmom Europskom tjednu sporta kao partner pridružio se i projekt Aktivna Hrvatska koji je na svom treningu na platou Gradec okupio i pokrenuo više od 300 građana.

Iduće godine deveto izdanje Europskog tjedna sporta donijet će još više uzbuđenja, zabave i zdrave tjelesne aktivnosti za sve građane, te ovim putem pozivamo sve, sportske klubove i organizacije, škole i fakultete kao i tijela lokalne samouprave da se uključe u aktivnosti ili da sami kreiraju i organiziraju aktivnosti u svom okruženju. Budimo aktivni cijelu godinu!

Skip to content