Skip to content Skip to footer

Navedena dodjela nagrada jedan je od središnjih elemenata Europskog tjedna sporta, a pokrenuta je kako bi se dala podrška projektima i inicijativama posvećenim promociji sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe.

U sklopu projekta Europski tjedan sporta Europska komisija održala je 28. studenoga 2022. u Bruxellesu dodjelu nagrada BeActive Awards Gala 2022.  Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: #BeActive Education Award, #BeActive Workplace Award, #BeActive Local Hero Award te ove godine prvi put #BeActive Across Generation Award.

Tomislav Družak, državni tajnik uručio je nagradu pobjednicima u kategoriji Across Generation.

Na ovogodišnjoj #BeActive Awards Gala večeri sudjelovao je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta gospodin Tomislav Družak koji je ujedno osobno dodijelio nagradu pobjednicima u kategoriji Across Generation. Nakon pobjede projekta „Šetnja oko Zemlje“ OŠ Petra Preradovića 2020. godine u kategoriji Education te prošlogodišnjeg finala humanitarnog projekta II. gimnazije “Srce ko kuća” Hrvatska je ove godine imala čak dva finalista, Hrvatski školski sportski savez kategoriji Education te g. Branka Omazića u kategorji Local Hero čime smo potvrdili da Europska komisija prepoznaje naš trud te primjećuje i cijeni naše aktivnosti vezane uz promociju sporta i tjelesne aktivnosti.

Ovogodišnji pobjednici u kategoriji Education su Krokiet & Lama Academy iz Poljske, u kategoriji Workplace Azur Sport Sante iz Francuske, u kategoriji Local Hero Elias Mastoras iz Grčke, a u kategoriji Accros Generation  Univerza v Ljubljani iz Slovenije.

Čestitamo dobitnicima te posebno našim finalistima i pozivamo Vas da se i Vi svojim projektima pridružite našoj #BeActive zajednici.

Skip to content