Skip to content Skip to footer

Premijer Plenković i ministrica Brnjac uveličali su Nacionalni dan-sportsko selo u Velikoj Gorici te zajedno s više od 1500 građana zatvorili Europski tjedan sporta.

Nacionalni dan- sportsko selo koje je u sklopu Europskog tjedna sporta organiziralo Ministarstvo turizma i sporta okupilo je 30 turopoljskih i velikogoričkih klubova i sportskih organizacija koji su kroz ovu manifestaciju građanima prezentirali svoj rad, posvećenost sportu, zdrav način života te prije svega važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću u skladu s ciljevima i porukama Europskog tjedna sporta.
Park dr. Franje Tuđmana ugostio je cheerleadsice, borilačke sportove, plesne skupine, odbojku, košarku, nogomet, par sport, kuglanje i brojne druge sportove koji su se u velikom broju predstavili građanima. Građani su imali priliku upoznati s klubovima koji djeluju na području Velike Gorice koja je ujedno proglašena Europskim gradom sporta 2023.
Navečer, park dr. Franje Tuđmana pretvorio se u noćno vježbalište gdje su građani imali priliku vježbati pod zvijezdama na #BeActive Night-u. Više od 300 građana vježbalo je i plesalo pod zvijezdama uz ritmove dobre glazbe, naše poznate fitness trenere, plesne skupine i plesače.
Cilj #BeActive Night-a je građanima pokazati kako vježbati mogu uvijek i svuda što su jučer dokazali Turopoljci i Goričani. Program je krenuo u 19h plesnim nastupom poznate plesne skupine Megablast, a nastavio aerobic zagrijavanjem trenerice Nikoline Skender. Matija Ribić i Leon Levar građanima su pokazali kako se vježba s težinom vlastitog tijela nakon kojih je atmosferu podigla dinamična i uzbudljiva zumba koju je u ritmovima salse i reggeatona vodila Zumba fitness by Snježana.
Hit večeri bili su Fit&Fun mini trampolini vođeni najpoznatijom trenericom ove vrste fitness programa Ivom Morandini na kojima su se građani dobro oznojili, a trening boks fit-a za građane vodio je poznati hrvatski survivor i boksač Leo Cvetković.
Kroz plesne radionice Matije Smoleca građani su naučili osnovne korake cha cha cha, a za kraj večeri atmosferu su podigli Anita&Marko Bachata Fusion-om, miksom plesova iz Dominikanske Republike.
Ovogodišnji Europski tjedan sporta završio je rasplesano, zajedničkom koreografijom uz tik tok izazov na pjesmu I’ll Be Missing You.
Skip to content