Skip to content Skip to footer

U zelenilu prekrasnog parka na Trgu J.J. Strossmayera u Zagrebu, koji je zbog svoje ljepote i posebnosti i sam zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture, 23. rujna 2022. održat će se svečano Otvorenje  Europskog tjedna sport.

Možda zbog  same lokacije, a možda i zbog plesnog programa koji nas čeka, s pravom očekujemo da će ovo, do sada, biti najglamuroznije otvaranje  Europskog tjedna sporta.

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta, potpomognuto sredstvima Europske unije Erasmus+, te uz partnerstvo Hrvatskog sportskog plesnog saveza, u petak 23.09.2022. s početkom u 16:00h sve građane, mlade i stare,  one koji stanu samo u prolazu ili one koji žele naučiti više i zaplesati, očekuje nezaboravno iskustvo koje će im svojim znanjem i s veseljem priuštiti naši poznati plesači.

Građani će moći testirati svoje motoričke sposobnosti za bavljenje sportskim plesom, pojedinačno, ali i u paru, a oni malo hrabriji mogu se odvažiti  i za potpuni plesni make over, okusiti na par sati kako je to biti plesač, isprobati plesne frizure  i šminku,  te razgledati plesnu odjeću i obuću.

Nakon što se dobro izmore od svih plesnih aktivnosti,  građani mogu pogledati plesnu izložbu u izvedbi stvarnih plesača, pri čemu će plesači prezentirati plesne pozicije najpoznatijih plesova, fotografirati se sa poznatim hrvatskim plesačima  te isprobati prave male  „plesne zalogajčiće“ u našem gastro kutku.

Za kraj samog otvaranja, svi sudionici radionica, ali i ostali zainteresirani mogu sudjelovati na mini plesnom natjecanju i pokazati svoje plesno umijeće na zadanu glazbu ili se pridružiti, završnom, velikom zajedničkom plesnjaku na pozornici.

Skip to content