Skip to content Skip to footer
UREDSKA STOLICA VIŠE NE SLUŽI SAMO ZA SJEDENJE
Zamislite da ste na poslu, okruženi papirima i tipkovnicom, a umjesto da vas obuzme uobičajeni osjećaj ukočenosti nakon nekoliko sati rada, vaša uredska stolica postaje vaš novi fitness partner. Upravo tako je izgledao zadnji dan Europskog tjedna sporta u Dubrovniku u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, gdje su zaposlenici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) imali priliku naučiti kako poboljšati svoje zdravlje bez napuštanja ureda.
U vježbanje ih je uveo poznati dubrovački trener Denis Diliberović, koji je pokazao kako uredsku stolicu pretvoriti u spravu za vježbanje. Usmjereni na prevenciju bolova u ramenima, vratnoj i lumbalnoj kralježnici, zaposlenici su saznali kako, uz samo nekoliko jednostavnih pokreta, mogu olakšati posljedice dugotrajnog sjedenja.

Radimo na tome da naši uredski poslovi ne moraju biti prijetnja našem zdravlju. Uz malo truda i pravih vježbi, možemo puno toga postići.” – istaknuo je Denis Diliberović.

Ova inicijativa nije prošla nezapaženo ni kod drugih tvrtki u Hrvatskoj, koje su također omogućile svojim zaposlenicima sudjelovanje u vježbama na radnom mjestu. Svatko tko je sudjelovao dobio je priliku osjetiti kako male promjene u svakodnevici mogu imati veliki utjecaj na dugoročno zdravlje.
Europski tjedan sporta završio je s porukom: nije važno gdje ste jer zdravlje mora biti prioritet u svakom trenutku vašeg dana. Možda će već sljedeći sastanak s kolegama započeti kratkom vježbom istezanja, a pauza za kavu uključivati nekoliko čučnjeva. Ako mislite da je vaša stolica samo za sjedenje, razmislite još jednom!
Skip to content