Skip to content Skip to footer
Gradski stadion u Makarskoj u sklopu Europskog tjedna sporta pretvorio se u pravu sportsku oazu za više od 250 učenika osnovnih škola OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ oca Petra Perice. U organizaciji Ministarstva turizma i sporta te udruge 4Kids Makarska Školski dan donio je val oduševljenja i radosti među djecom koja su sudjelovala u brojnim sportskim aktivnostima.
Događaj su službeno otvorili državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić te gradonačelnik Makarske Zoran Paunović. U svojim govorima, Pavić i Paunović potaknuli su djecu da zamijene mobitele i video igrice sportskim aktivnostima, naglašavajući važnost fizičke aktivnosti za zdravlje i kvalitetan razvoj.
Posebno veselje izazvalo je prisustvo poznatih sportaša koji su došli podržati ovu inicijativu. Rukometašica Anita Gaće, biciklist Ivan Okmazić, šahist Toni Vujčić i nogometaš Vik Lalić oduševili su djecu svojim savjetima i inspirativnim pričama, pozivajući ih da sport postane dio njihove svakodnevice.
Pod budnim okom stručnih kineziologa i trenera, učenici su se okušali na pet sportskih poligona, gdje su se izmjenjivali u igrama i sportskim izazovima. Kineziolozi Dario Vrdoljak, Petra Vrdoljak, Vlado Pavlinović, Verica Tomić, Antonela Karmen Ivišić, Nikolina Čatlak, Luka Srzić i Ivanka Krivić vodili su djecu kroz uzbudljive sportske aktivnosti, a dodatnu podršku pružali su učitelji i odgojitelji. Projekt 4Kids Makarska, pod vodstvom Dragana Vukovića i Maide Arslanagić, koji već godinama pruža razne sportske i terapijske aktivnosti za djecu, uključujući one s teškoćama u razvoju, pokazao je koliko je važno stvarati prilike za uključivanje svih u sportski svijet.
Školski dan u Makarskoj nije bio samo prilika za igru i zabavu, već i važan podsjetnik na vrijednost sporta u svakodnevnom životu, osobito za djecu.
Skip to content