Skip to content Skip to footer

Brojne sportske organizacije i klubovi okupili su se u subotu 24. rujna na zagrebačkom Jarunu kako bi građanima predstavili aktivnosti svojih klubova, pozvali ih na sport i rekreaciju te prezentirali zdrav način života.

Dan smo započeli razgibavanjem i treningom fleksibilnosti zajedno sa sinkro plivačicama sinkro kluba Špoljarić, nastavili vožnjom Dragon brodom po Jarunu i veslali na ergometrima, gađali iz luka i strijele pod vodstvom trenera iz PSK Zagreb i Zagrebačkog streličarskog saveza te radili na stabilizaciji tijela na poznatoj fitness spravi Reformer uz Reformer studio Plank.

Borilačke vještine prezentirali su nam predstavnici TKD Jastreb, Hrvatska škola Safira, Hrvatski hrvački savez, Hrvatski boksački savez, Hrvatski judo savez, a veliku pozornost svih okupljenih privukao je demo tim Policijske akademije koji je demonstrirao osnove samoobrane, ali i svog rada općenito. S nama je bilo i Društvo sportske rekreacije Superkid, Hrvatski paraolimpijski odbor čiji sportaši su nam prezentirali para sport, poliklinika Medikol građanima je omogućila mjerenje krvnog tlaka i ukazala na važnost prevencije od debljine, a mlade košarkaške reprezentativke i reprezentativci odradili su pokazni trening te zaigrali košarku s građanima. Građani su mogli naučiti razliku između hokeja na ledu i hokeja na travi, a oni hrabriji okušali su se i u mačevanju pod budnim okom mačevalaca iz mačevalačkog kluba Mušketiri.

Vrhunac dana bio je zajednički trening koji je za sve prisutne osmislio i vodio naš poznati kondicijski trener Mario Mlinarić. Više od 300 vježbača dobro se oznojilo u sat vremena vježbanja te i nakon treninga potražilo savjete Marija o tome kako i koliko vježbati te kako se zagrijati i istegnuti prije i nakon vježbanja.

Skip to content