#BeCROactive nagrade


Kako bi nagradili najaktivnije sudionike Europskog tjedna sporta na nacionalnoj razini, Središnji državni ured za šport, organizirao je prve #BeCROactive nagrade 2018. godine. Ovom prilikom dodijeljene su nagrade u tri kategorije: Obrazovanje, Radno mjesto i Lokalni junak/junakinja.

U uži izbor ušli su pojedinci, obrazovne ustanove, poduzeća, športske udruge i klubovi te sve ostale organizacije koje su se posebno istaknule tijekom provođenja projekta Europski tjedan sporta. Sudionici službenih događanja Europskog tjedna sporta, organizatori vlastitih inicijativa u sklopu Europskog tjedna sporta (po uzoru na #BeActive Night, Školski dan, Workplace i sl.), pojedinci koji rade na promicanju svijesti o važnosti bavljenjem tjelesnom aktivnošću u lokalnoj zajednici, prijavitelji na #BeActive Awards, jedinice lokalne samouprave i svi oni koji su težili ostvaranju zajedničkog cilja, #BeActivirati građane Hrvatske, konkurirali su za neku od kategorija #BeCROactive nagrade.

Ni u petom izdanju Europskog tjedna sporta najaktivniji sudionici neće proći nezapaženo. Nastavno na 2018. godinu, i u 2019. godini dodjelit će se #BeCROactive nagrade za pojedince i organizacije koje su najviše doprinjele ovogodišnjem Europskom tjednu sporta. Ovime želimo odati priznanje svima koji nam pomažu u širenju poruke o važnosti bavljenjem tjelesnom aktivnošću među građanima Hrvatske.

Prva #BeCROactive nagrada u kategoriji Obrazovanje otišla je na otok Cres gdje je Osnovna škola Frane Petrića u suradnji s jedriličarskim klubom Reful svojim učenicima pružila je mogućnost odabira izbornog predmeta Jedrenje. Već treću godinu zaredom program odabire oko 30% učenika u dobi od 10 do 15 godina što ukupno čini 30 polaznika. Program se provodi tijekom školske godine i vodi ga profesor tjelesne kulture, a potrebnu opremu osigurava jedriličarski klub Reful kao udruga građana.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2018. godine osvojio je nagradu za najaktivnije Radno mjesto. Trenerica Iva Morandini, ujedno i zaposlenica fakultetske knjižnice, inicirala je obilježavanje fokus dana Radno mjesto Europskog tjedna sporta kroz prigodno vježbanje u knjižnici na mini trampolinima. Time su zaposlenici Filozofskog fakulteta imali mogućnost baviti se tjelesnom aktivnošću i podići svijest o važnosti iste za zdravlje.

#BeCROactive Lokalna junjakinja 2018. godine je Snježana Panjkret, trenerica fitnessa koja sudjeluje kao izlagač od samog početka projekta Europski tjedan sporta. Poticanjem građana na aktivan i zdrav život Snježana uspješno širi poruku o važnosti bavljenjem tjelesnom aktivnošću. Posljednje dvije godine Snježana organizira i vježbanje za zaposlenike u sklopu fokus dana Radno mjesto. A uz sve navedeno, već je pet godina aktivni član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračani, i među rijetkim je ženama u Hrvatskoj osposobljena za Spašavanje u ruševinama.

Više o dobitnicima #BeCROactive nagrada 2018. možete pročitati ovdje.