Radno mjesto


Radno mjesto jedan je od četiri fokus dana s ciljem promicanja vježbanja na radnom mjestu.

Pozivamo sva poduzeća da se priključe međunarodnoj inicijativi promoviranja tjelesne aktivnosti na radnom mjestu u sklopu Europskog tjedna sporta.

U današnje vrijeme, kada je sjedilački način poslovanja sve zastupljeniji, važno je prepoznati negativan utjecaj takvog načina poslovanja na zdravlje i produktivnost zaposlenika. Želimo podići svijest o važnosti vježbanja općenito, pa tako i na samom radnom mjestu.

Vipnet, Ericsson Nikola Tesla d.d., poliklinika Medikol, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, tvornica Labud, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Nestle, IN2 grupa i brojni drugi već su se priključili Europskom tjednu sporta sa svojim zaposlenicima.

Vježbajte i Vi!

Prošle godine Fokus dan – Radno mjesto obilježili smo 24. rujna u sjedištu tvrtke ‘IN2 grupa’ u suradnji s kineziolozima iz Fitnes učilišta koji su educirali zaposlenike koje su vježbe prigodne u poslovnom okruženju. Naglasili su kako je za naše zdravlje i tijelo važno nakon pola sata sjedenja uzeti minutnu pauzu šetnje ili razgibavanja.

Ove će godine Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator, u suradnji s licenciranim fitness trenerima aktivirati zaposlenike jedne hrvatske kompanije.