Objavljeno, 28. rujna 2019.

Završnica ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta, spektakularno vježbanje pod zvijezdama pod nazivom “BeActive Night” se održala se u subotu u Zadru i to pored Morskih orgulja i Pozdrava suncu.

Svoje “umijeće” je predstavilo niz zadarskih plesnih skupina i pojedinaca, a za velik broj vježbača pobrinuli su se najbolji zadarski fitness instruktori, Ina i Viktor Bogut iz Zadarskog ludila, Boris Kovačević trener Prime time fitnessa, Ida Štulić trenerica zumbe i body tehnike te Marijana Mazija, instruktorica iz Omnije koja je prezentirala plesni aerobik. Gotovo dva sata gledatelji i vježbači su uživali u treninzima, ali i prezentacijama.
Program je otvorila Plesna udruga Bellus, a uz njih su svoje umijeće pokazale i članice PK Jadera koje su ispred Morskih orgulja izvele točku sinkroniziranog plivanja te Škola Aerial Hoopa: Lyra Zadar, Plesna udruga “Nimeta” i Plesna udruga “U pokretu”.


Prvi trening odradila je Ida Štulić i to popularnu zumbu, a pravi show izveli su Ina i Viktor Bogut, pokretači vjerojatno najpopularnije fitness grupacije Zadra, Zadarskog ludila. Oni su izveli “boxing fitness” i užarili atmosferu.


Nakon “boxing fitnessa”, odličnu plesnu koreografiju na radost mnogih vježbača izvela je Marijana Mazija iz Omnije, a Viktor Bogut je imao novi trening, ovaj put s kolegom iz Prime time fitnessa Borisom Kovačevićom. Trenerski dvojac je odradio funkcionalni trening, koji je danas sve popularniji.

Kraj manifestacije pripao je Idi Štulić, koja je iz vježbe pilatesa i body tehnike zaključila treninge. Izvela se na kraju i zajednička koreografija, a uz DJ-a Antu Dujića, prostor pored Morskih orgulja pretvorio se u pravi mali disko na otvorenom.