Objavljeno, 27. rujna 2019.

Zaposlenici tvrtke Nestle danas su obilježili dan Radno mjesto u sklopu Europskog tjedna sporta. Poražavajuće statistike pokazuju kako stanovnici Hrvatske od 3 do 9 sati dnevno provedu sjedeći, iz tog razloga važno je educirati radnike o tjelesnoj aktivnosti

U  tjednu od 23. do 30. rujna u cijeloj Europi obilježava se Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti te je jedan od četiri fokus dana Tjedna upravo dan Radno mjesto. Uz mnoge tvrtke koje su danas obilježile vježbanje na radnom mjestu tvrtka Nestle je bila jedna od najaktivnijih, a prisutne vježbače pozdravila je predstavnica Središnjeg državnog ureda za šport šefica kabineta državne tajnice Sanja Karl.

Vježbanje prilagođeno poslovnim obvezama osmislili su treneri Fitnes učilišta koji su u 4 etape treninga educirali zaposlenike tvrtke Nestle koje su vježbe prigodne u poslovnom okruženju. Naglasili su kako je za naše zdravlje i tijelo važno nakon pola sata sjedenja uzeti minutnu pauzu šetnje ili razgibavanja.