Objavljeno, 30. rujna 2017.

 Vukovar, 30. rujna 2017. – Zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček ove su subote na plivalištu Vukovar zatvorili Europski tjedan sporta kojeg je od 23. do 30. rujna organizirao Središnji državni ured za šport. Na završnici ovog aktivnog Tjedna kojem je cilj promicati sport, tjelesnu aktivnost i zdrav način života okupili su se brojni Vukovarci kako bi sudjelovali u nizu sportsko-rekreativnih aktivnosti, a u suorganizaciji završnog dana bili su Grad Vukovar i Sportski objekti Vukovar.

 Vukovarci su dan započeli zajedničkom tjelovježbom na otvorenom, uslijedila je biciklijada ulicama grada, a potom su održani turniri u košarci, nogometu i tenisu. Građanima su demonstrirani i pojedini sportovi, a za ljubitelje trčanja organizirana je utrka. Svi posjetitelji besplatno su uživali na bazenima Plivališta Vukovar te su mogli pratiti edukaciju Zavoda za javno zdravstvo o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, kao i o postupku reanimacije.

Dolasku u svoj rodni Vukovar posebno se obradovala stolnotenisačica i ambasadorica projekta Sandra Paović koja je priliku iskoristila da još jednom pozove sve svoje sugrađane, a osobito osobe s invaliditetom da se uključe u sportske i rekreativne aktivnosti. Istaknula je da je Europski tjedan sporta izvrsna inicijativa koja svakome otvara vrata za bolje fizičko i mentalno zdravlje, bolji izgled i rast samopouzdanja.

Europski tjedan sporta provodi se u Hrvatskoj treću godinu zaredom na inicijativu Europske komisije s ciljem poticanja građana svih dobnih skupina i stupnja fizičke pripremljenosti na bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću.