Uključite se!


Nakon uspješnih pet godina održavanja Europskog tjedna sporta diljem Europe, počinju pripreme i organizacija šestog izdanja #BeActive tjedna.

Proteklih godina vrijednost projekta prepoznali su brojni športski klubovi i organizacije, razna poduzeća diljem Hrvatske ali i škole i gradovi te razni športaši i osobe iz javnog života. Pruživši potporu projektu pomogli su širenju poruke o važnosti bavljenjem tjelesnom aktivnošću među građanima Republike Hrvatske, bez obzira na dob, spol ili tjelesne sposobnosti.

Ako se prepoznajte među nabrojanim institucijama, organizacijama a htjeli biste se priključiti Europskom tjednu sporta 2019. godine na pravom ste mjestu!

Športski klubovi i športske organizacije svoj prinos Europskom tjednu sporta mogu ostvariti prijavama na Fitness centri – prijava i Prijava – događanja. Time mogu svojim sugrađanima ponuditi dane otvorenih vrata u svom klubu ili fitnessu, odnosno komunicirati niže cijene članarine ili slične akcije putem naših kanala. Također, za gradove te te i te možete nam se javiti jer će u istima biti organizirana događanja od strane Središnjeg državnog ureda za šport na koja se također možete uključiti.

Poduzeća u Hrvatskoj ponajprije pozivamo da svojim zaposlenicima organiziraju vježbanje na radnom mjestu i da se ono nastavi i nakon završetka tjedna. Neke od prijavljenih poduzeća ćemo i posjetiti za vrijeme vježbanja kako bismo aktivnim zaposlenicima uručili poklone ili pružili podršku prilikom organizacije vježbanja. Osim navedenog, poduzeća suradnju s projektom mogu ostvariti i putem partnerstva u obliku proizvoda i usluga koje uobičajeno nude te tako promovirati svoje proizvode u sklopu događanja unutar Europskog tjedna sporta. Time mogu doprijeti grupama aktivnih osoba ili onima koji će to tek postati. Napominjemo kako proizvodi ili usluge koji se promoviraju moraju biti u skladu s osnovnom porukom Europskog tjedna sporta: poticanje na bavljenje tjelesnom aktivnošću i zdrav život.

Europski školski sportski dan projekt je namijenjen svim školama u Europi, a ovim putem pozivamo sve da se odazovu i obilježe ovaj dan i u svojoj školi. Zdrave navike je najbolje stjecati rano i baš zato bi škole trebale učenicima prezentirati dobrobiti koje tjelesna aktivnost pruža od malih nogu. Svima je već poznato kako se u sklopu Europskog tjedna sporta organizira Školski dan s poznatim sportašem koji sudjeluje na nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture s djecom. Ako ideju za takav projekt (poznajete športaša koji je voljan doći i održati nastavu TZK) molimo da nas kontaktirate kako bismo Vam pružili podršku u vidu organizacije dijela ili cijelog događanja.

#BeActive Night, inicijativa Europske komisije, koja se 2018. godine održala prvi put, okupila je gradove Osijek, Zagreb, Rijeku i Split koji su prihvatili naš poziv i samostalno organizirali noćno vježbanje u svom gradu. Kao nacionalno koordinacijsko tijelo, Središnji državni ured za šport, svakom je gradu poslao promotivne materijale a i organizirao spektakularno #BeActive Night događanje u pulskom Amfiteatru i na Zadarskoj rivi- Morske orgulje i Pozdrav Suncu unutar kojeg se prenosio video streaming vježbača iz svakog grada. Ako ste zainteresirani ove godine organizirati #BeActive Night u svom gradu, javite nam se! Preporučamo uključiti i lokalne športske klubove i organizacije kako bi se građani upoznali s ponudom unutar grada u kojem žive.

Kako bismo Vas mogli promovirati putem naših kanala, molimo Vas da sva događanja koja organizirate unutar Europskog tjedna sporta fotografirate ili snimite kako bismo mogli napisati članak na web stranici ili objaviti objavu na društvenim mrežama.

Kontaktirati nas možete na europski-tjedan-sporta@sdus.hr