Objavljeno, 18. svibnja 2018.

Drugi dan „Maturantike 2018.“ okupio je veliki broj maturanata Varaždinske županije koji su sudjelovanjem u šaljivim športskim natjecanjima podigli svijest o borbi protiv ovisnosti i o potrebi redovite tjelovježbe.

Maturantika, manifestacija čiji je cilj organizirano provođenje posljednjih dana maturanata u sklopu školskih ustanova, obilježena je programom koji će trajati od 16. do 18. svibnja, a svaki od tri dana tematski je podijeljen. Dani varaždinskih maturanata i ove godine obilježili su se na različitim lokacijama grada Varaždina, a organizatori – Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska, za drugi dan programa pripremili su kreativna športska druženja za maturante.

Park Mladih postao je poprište športskih aktivnosti od čega izdvajamo aerobik za maturante unutar kojeg je izrađena najveća milenijska fotografija maturantskog aerobika na otvorenome. Kroz glazbu i dobro raspoloženje, istakla se svijest o borbi protiv ovisnosti što je jedan od ciljeva športskog dana „Maturanitike 2018.“, kao i poziv svim maturantima varaždinske županije na aktivno bavljenje sportom i nakon završene srednje škole.

Fakultetske obveze koje slijede i prvi poslovi koji čekaju ove mlade ljude, oduzimat će mnogo vremena ali treba ukazati na potrebu redovite tjelovježbe. Upravo iz tog razloga, drugog dana „Maturantike 2018.“, Središnji državni ured za šport predstavio je ovogodišnji Europski tjedan sporta koji će se, uz moto #BeActive, održati od 22. do 30. rujna 2018. godine. Tjedan će biti otvoren velikim središnjim događanjem na zagrebačkom Jarunu na kojem će biti predstavljen niz športskih disciplina i klubova, a vrhunac samoga tjedna bit će ovogodišnji novitet #BeActive Night. Ova „Noć aktivnosti“ održat će se 29. rujna u Pulskoj Areni gdje će mnoštvo zainteresiranih u večernjim satima moći isprobati različite športove.

Cilj ove inicijative na razini Europske unije, a i šire, jest upozoriti na nedovoljno kretanje naših građana, promicati šport i tjelesnu aktivnost građana svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti kako bi ih se potaknulo na aktivniji i zdraviji život tijekom cijele godine.