Objavljeno, 01. listopada 2021.

Dokaz da sport i tjelesna aktivnost ne poznaju godine i tjelesnu spremnost ove su godine dokazali građani starije životne dobi grada Labina i okolice.
28. rujna 2021. godine u istarskom gradu Labinu održan je Senior dan u sklopu Europskog tjedna sporta u suradnji s lokalnom sportskom i turističkom zajednicom grada Labina s ciljem uključivanja građana starije životne dobi u sve oblike tjelesne aktivnosti. Povodom Senior dana organiziran je ples uz glazbu, košarka i nogomet te boćanje.

Za građane starije životne dobi na igralištu Osnovne škole Matije Vlačića u popodnevnim satima organiziran je ples pod parolom „Osmijeh na lice, uhvati ritam i kreni“ pod vodstvom plesne i fitness instruktorice iz Brazila, a zatim su uslijedile i sportske aktivnosti: košarkaška i malonogometna utakmica za seniore te boćanje za građane starije životne dobi.

Senior dan održan je u sklopu Europskog tjedna sporta koji traje od 23. do 30. rujna. Riječ je o inicijativi Europske komisije koja se obilježava u svim zemljama EU, a u Hrvatskoj se provodi u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. Svrha ovog dana je poticanje građana starije životne dobi na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću s ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja.