Objavljeno, 07. lipnja 2017.

Rukometašica Maida Arslanagić dala je podršku malim športašima na završnom natjecanju univerzalne sportske škole djece s teškoćama u razvoju „Želim se igrati“ te im dala daljnji poticaj za pomicanje vlastitih granica

Projekt koji se uz moto #BeActive treću godinu zaredom provodi na inicijativu Europske komisije u svim zemljama Europske unije odgovor je na zabrinjavajuće podatke o nedovoljnom kretanju građana svih dobnih skupina, a cilj mu je potaknuti ih na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine, neovisno o dobi, tjelesnoj kondiciji ili invaliditetu.

Da se fizičkom aktivnošću može baviti svatko tko to želi te da ne postoje nesavladive prepreke, istaknuto je i na završnom natjecanju univerzalne sportske škole „Želim se igrati“ koja obuhvaća sve vrste invaliditeta djece i mladih te im pruža optimalan razvoj kroz prilagođene sportske sadržaje. Natjecanje je podržala i hrvatska rukometašica Maida Arslanagić, također ambasadorica Europskog tjedna sporta, koja je prilikom posjeta kazala: „Sretna sam što sam dijelom ovog natjecanja koje pokazuje da se svatko može baviti sportom, a da prepreke postoje samo u našim glavama. Drago mi je da su ovi mladi ljudi odbacili predrasude o tome da se nešto ne može – ako nešto želimo na pravom smo putu da to i ostvarimo. Upravo je to poruka i Europskog tjedna sporta u koji želimo uključiti što više osoba s invaliditetom. Vjerujem da svi imamo potencijal za bavljenje sportom koji ima niz pozitivnih učinaka na naše zdravlje“.