Objavljeno, 16. rujna 2017.

FLASH MOB NA ZAGREBAČKOJ ŠPICI:

Rasplesali Cvjetni trg i najavili Europski tjedan sporta

Zagrebačka špica ove je subote bila osobito raspoložena za ples. Sa zvukom Gričkog topa plesači skupina School of Street Styles, Jazelle i Jump’n’Swing „razbili“ su subotnju rutinu Zagrepčana i unijeli veselje u posljednje dane ljeta kada su se ustali iz obližnjeg kafića na Cvjetnom trgu i započeli plesni performans, pozivajući slučajne prolaznike da se uključe. Poneseni ritmom neki su se ohrabrili i brzo „pohvatali“ plesne korake, uz pozitivne reakcije promatrača.

Time je najavljen Europski tjedan sporta kojeg Središnji državni ured za šport organizira diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna. Tjedan će službeno biti otvoren na Jarunu 23. rujna u 11 sati, a tijekom cijeloga dana građani će moći probati u više od 30 sportova, informirati se o zdravom načinu života, kao i uživati u posebnom letačkom programu u organizaciji Zagrebačkog zrakoplovnog saveza.

Projekt je pokrenut na inicijativu Europske komisije s ciljem promicanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti. Nakon otvaranja na Jarunu, Tjedan će sve do 30. rujna uključiti aktivnosti kojima se promiče vježbanje u školama i na radnome mjestu, dane otvorenih vrata fitness centara, veliku konferenciju posvećenu tjelesnoj aktivnosti stanovništva i zatvaranje Europskog tjedna sporta u Vukovaru. Niz sportskih i rekreativnih događanja bit će besplatni za građane, a detaljan program objavljen je na službenim stranicama www.europski-tjedan-sporta.hr.