Objavljeno, 06. rujna 2019.

21. rujna– otvorenje Europskog tjedna sporta

Veliko otvorenje Europskog tjedna sporta održat će se 21. rujna na Europskom trgu u Zagrebu u 11:00 sati, a cijelodnevni program počinje u 10:00 sati.
Središnji događaj Otvorenja bit će #BeActive utrka građana čija ruta prolazi središtem grada Zagreba sa startom i ciljem na Europskom trgu u Zagrebu.
Paralelno s Otvorenjem, igrališta Šalata i Tuškanac ponovno će oživjeti zahvaljujući projektu School Sport Grounds CPR.
Na Šalati će se djeca aktivirati na futsal turniru u organizaciji Zagrebačkog školskog športskog saveza, dok će na Tuškancu u suradnji Središnjeg državnog ureda za šport, KK Larus-a i KK Cibona biti organiziran turnir u košarci.

23. rujna- Senior dan

Ovogodišnje hrvatsko izdanje Europskog tjedna sporta obilježit će se još jednom novinom- Senior danom. Događanje će se održati 23. rujna u parku Maksimir od 10:00 do 12:00 sati.

26. rujna- Školski dan

Školski dan jedan je od četiri fokus dana Europskog tjedna sporta čiji je glavni cilj promocija športa i zdravog načina života među učenicima.
Ove godine u suradnji s Prevencijom nasilja športom u školama Dan će se obilježiti 26. rujna na trgu Petra Preradovića u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

27. rujna- Radno mjesto
27. rujan već je tradicionalno rezerviran za vježbanje na Radnom mjestu, ove će godine najaktivnija tvrtka toga dana biti “Nestle”.

28. rujna- #BeActive Night

Drugo izdanje vježbanja pod zvijezdama ugostit će poznata Zadarska riva Pozdrav Suncu. Noćno vježbanje sastojat će se od pet sportskih programa dok će između svakog programa vježbaće zabaviti plesne udruge iz Zadra i okolice.