Objavljeno, 18. studenoga 2019.

Talentirani ste mladi klasični glazbenik ili sportaš? Vaša škola ima darovitu djecu u prirodnim predmetima, ali nemate adakvatan laboratorij? Prijavite se na natječaj za stipendije Zaklade Marin Čilić, ambasadora i prijatelja projekta Europski tjedan sporta.

Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije – deset stipendija za učenike osnovne i srednje glazbene škole te deset stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa. Uz stipendije dodjeluje se i jedna donacija školi za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija.
Natječaj je otvoren do 5. prosinca 2019. godine.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti direktno Zakladi na info@marincilicfoundation.com, a što je sve potrebno za prijaviti se možete pronaći na web stranici Zaklade Marin Čilić.