Objavljeno, 30. srpnja 2018.

Prijave za #BeActive Awards službeno su zatvorene. Troje odabranih finalista ulaze u sljedeći krug izbora na europskoj razini.

Hrvatska se zaista može pohvaliti prekrasnim projektima kojima je cilj “aktivirati” stanovništvo svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti. Diljem Lijepe naše naporno se radi kako bi se građanima približili različiti športovi i aktivnosti. Neovisno o vrsti aktivnosti, najvažnije je podići svijest o važnosti tjelovježbe za zdravlje cjelokupnog organizma. Razna poduzeća, obrazovne ustanove i pojedinci uvidjeli su problem manjka tjelesne aktivnosti hrvatskih građana i odlučili stati na kraj lijenosti, neaktivnosti, nezainteresiranosti i svim ostalim izgovorima koje imamo kada treba započeti vježbati. Stoga je ove godine prijavljen velik broj zanimljivih projekata od kojih smo, prema pravilima natječaja, morali izdvojiti tri. Ovim putem se zahvaljujemo svim prijavljenima uz želju da nastave s kvalitetnim radom.

S obzirom na veliku konkurenciju u ostalim kategorijama, ove godine ipak nije odabran nijedan projekt u kategoriji #BeActive Local Hero, ali zato izdvajamo dva projekta pod Education kategorijom i jedan Workplace projekt.
Jedan od predstavnika Republike Hrvatske koji je ušao u konkurenciju s kandidatima ostalih država članica u #BeActive Education kategoriji jest Srednja škola Krapina koja je prošle godine organizirala športski tjedan. Drugi finalist u Education kategoriji je Osnovna škola “Frane Petrića” na Cresu koja je sklopila partnerstvo s jedriličarski klubom “REFUL” te svojim učenicima omogućila izborni predmet “Jedrenje”. Atlantic Grupa d.d. istaknula se u Workplace kategoriji; “Atlantic Body and Mind – Opportunity to be fit” naziv je projekta koji se provodi unutar korporacije čime se potiče zaposlenike na aktivan stil života što je jedna od poruka Europskog tjedana sporta.

Uskoro donosimo više informacija!