Objavljeno, 19. srpnja 2021.

S ciljem pomoći djeci s potresom pogođenih područja, u svrhu poticanja tjelesne aktivnosti kod djece i mladih, Ministarstvo turizma i sporta doniralo je sportsku opremu Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji. Oprema se odnosi na lopte i sportske rekvizite te poligone koji će nakon obnove vrtića djeca moći svakodnevno koristiti.

„Ovo je samo jedan vid pomoći za djecu s potresom pogođenih područja kojima na ovaj način želimo uljepšati dane, ali ih i dodatno potaknuti na tjelesnu aktivnost. Izuzetno me veseli i da se gotovo tisuće djece upravo s područja Sisačko – moslavačke županije uključilo u projekt Sportskih praznika koji provodi Hrvatski školski sportski savez, a koji će u mjesec dana okupiti više od 11.000 djece iz cijele Hrvatske te im omogućiti besplatno bavljenje sportom“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović ovom prilikom zahvalila je Ministarstvu turizma i sporta na doniranoj opremi koja je djeci i mladima bila dostupna i u sklopu humanitarno-sportskog spektakla GemSet Hrvatska u prostoru #BeActive kutka.

Ministarstvo turizma i sporta organiziralo je brojne aktivnosti u sklopu promocije projekta Europski tjedan sporta, čiji je glavni cilj ovom prilikom bila promocija sporta i tjelesne aktivnosti među stanovnicima Petrinje.