Objavljeno, 30. rujna 2019.

Posljednjeg dana Europskog tjedna sporta održana je konferencija „Utjecaj GDPR-a na uključenost u šport i športsku rekreaciju“

U sklopu Europskog tjedna sporta, Središnji državni ured za šport organizirao je 30. rujna 2019. godine konferenciju „Utjecaj GDPR-a na uključenost u šport i športsku rekreaciju“ u kongresnom centru Forum u Zagrebu. Šest predavača obradili su i predstavili zanimljive teme o utjecaju Opće uredbe o zaštiti podataka na športske djelatnike.

Konferenciju je moderirao Ante Sarjanović, suosnivač i direktor tvrtke Plavo more d.o.o., ujedno i jedan od predavača, a publici su se predstavili: Martina Jeričević iz Središnjeg državnog ureda za šport, Josip Stanić iz Odvjetničkog društva Rački i kolege j.t.d., Vitomir Lučić, osnivač i direktor tvrtke Boost d.o.o., Tomaž Gregorič, direktor slovenske tvrtke Spinaker d.o.o. te predstavnici Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Opća uredba o zaštiti podataka stupila je na snagu prije više od godinu dana i nije nepoznanica da su je mnogi dočekali nespremni te još uvijek imaju problema s prilagodbom. Sudionici konferencije postavljali su brojna pitanja i zanimljive primjere iz prakse, a predavači su dali odgovore i smjernice za usklađivanje s Općom uredom o zaštiti podataka. Nakon zanimljive panel rasprave, zaključak je kako Opća uredba o zaštiti podataka nije olakšala administraciju u sportu, naprotiv, unijela je još više nedoumica i nejasnoća u kojima se građani teško snalaze.

Materijale s konferencije možete preuzeti:
Informacijski sustav u sportu- Martina Jeričević
Osjetljivi podaci- genetika, biometrija i maloljetniciAnte Sarjanović
Pravna usklađenostJosip Stanić
Organizacijska i tehnička usklađenostVitomir Lučić
Zaštita osobnih podataka i športMarko Trošelj
Primjeri dobre prakseTomaž Gregorič