Objavljeno, 27. rujna 2018.

27. rujna 2018. godine

27. rujna je fokus dan Workplace u sklopu Europskog tjedna sporta. Kako bismo osvjestili zaposlenike o opasnostima koje predstavlja sjedilački način života, posjetili smo Ericsson Nikola Tesla d.d. kompaniju u suradnji s trenerima Coach4you.

Sjedilački način poslovanja predstavlja opasnost po zdravlje zaposlenika, s čime su vrlo dobro upoznati u Ericsson Nikola Tesla d.d. kompaniji. Kako bi potaknuli svoje zaposlenike na vježbanje rado su se odazvali pozivu da 27. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta sudjeluju u organiziranom vježbanju za zaposlenike. Zanimljiv trening u trajanju od sat vremena koncipirali su treneri Coach4you, a dvorana za sastanke na kratko je postala vježbaonica koja je okupila preko 50 zaposlenika.

“Održali smo trening cjeloživotnog motoričkog učenja. Prisjetili smo se osnovnih stavova i oblika kretanja koje smo kao djeca izvodili pravilno ali smo ih uslijed sjedilačkog načina života počeli izvoditi na pogrešan način. Cilj nam je bio aktivirati zaposlenike i podsjetiti ih na ljepotu kretanja te pokazati koliko je malo potrebno da bi se osjećali dobro. Želimo se zahvaliti svim zaposlenicima Ericsson Nikola Tesla d.d. kompanije koji su se danas odazvalu treningu i čestitati na zavidnoj razini kondicijske pripremljenosti.” – rekao je Goran Špaleta, voditelj Coach4you trenera.

Nadamo se kako ste i vi u svojim poduzećima proveli barem sat vremena vježbajući na radnom mjestu i time potaknuli zaposlenike na redovitu tjelesnu aktivnost i brigu za zdravlje. Inicijative zasigurno ne nedostaje u Ericsson Nikola Tesla d.d. korporaciji koja je na dobrom glasu kao jedno od poduzeća koje uistinu potiče svoje radnike na aktivan život.

„Ericsson Nikola Tesla, kao kompanija kojoj su društvena odgovornost i raznolikost ugrađene u sve aktivnosti, kontinuirano provodi niz programa u kojima je briga za zdravlje zaposlenika visoko na ljestvici prioriteta. Veliki broj grupa u koje su uključeni naši zaposlenici, izvrsni športski rezultati koje ostvaruju pojedinci samo su dokaz kako se timski rad i uloženi trud uvijek isplate. Kompanija uvijek rado sudjeluje u aktivnostima u kojima može promovirati zdrave navike poput vježbanja i poticati svoje zaposlenike da brinu o vlastitom zdravlju.“ – istaknula je Marija Petras Palačić, stručnjakinja zaštite na radu.

Ukoliko ste i vi organizirali vježbanje na radnom mjestu slike možete poslati na europski-tjedan-sporta@sdus.hr, a u galeriji pogledajte kako je proteklo današnje vježbanje u Ericssonu.