Objavljeno, 09. kolovoza 2018.

9. kolovoza 2018. godine

Krapinska srednja škola najveća je srednja škola u školskoj mreži Krapinsko-zagorske županije i jedna od najvećih srednjih škola u Hrvatskoj.

Na 12 000 metara kvadratnih moderno opremljenog prostora, Srednja škola Krapina pruža učenicima tri gimnazijska i četiri četverogodišnja strukovna programa, kao i sedam trogodišnjih programa.
Danas je škola poznata kao primjer suvremenog nastavnog programa, profesionalnosti i stručnosti, ugodnog radnog okruženja; opremljenih učionica, moderne športske dvorane, savjetovališta za mlade, bogatih izvannastavnih aktivnosti, izbornih programa obrazovanja i inovativnih pristupa nastavi. U školskom programu nastoji se optimalno organizirati slobodno vrijeme učenika.

Dostupna istraživanja na području kineziologije ukazuju na to da hrvatski adolescenti nisu dovoljno aktivni. Kroz projekt “Be Active!”, koji je u svrhu obilježavanja Europskog tjedna sporta organizirala Srednja škola Krapina, pokušava se promijeniti taj trend te osvijestiti mlade o važnosti redovite tjelovježbe i pravilne prehrane. Tjedan od 25. rujna 2017. godine do 29. rujna 2017. godine bio je posvećen športskim događajima i temama kako bi se potaknuli učenici i njihovi roditelji da sudjeluju u besplatnim športskim događajima koje planiraju i pripremaju kineziolozi.

Navedeni projekt pokrenut je kako bi se suprotstavilo nemogućnosti ili nespremnosti obitelji učenika koja iz različitih razloga, bilo da se radi o financijskim problemima ili nedovoljnoj osviještenosti o važnosti tjelovježbe, nisu bili u mogućnosti potaknuti svoje dijete na bavljenje športskom aktivnošću. Namjera je uključiti svakog učenika u športsku aktivnost prema njihovim željama i interesima. Učenici mogu birati između: aerobika, pilatesa, zumbe, olimpijskog dizanja utega, biciklizam, borilačkih vještina (samoobrane, hrvanja), futsala, košarke, rukometa, odbojke. Tako se potiče pozitivan stav prema aktivnostima i športu, povećava se znanje učenika o tjelesnoj aktivnosti, poboljšava odnos između učenika čemu je dokaz činjenica kako je više od 1000 učenika bilo uključeno u športske aktivnosti tijekom “Be Active!” projekta.

Jedva čekamo vidjeti što će nam Srednja škola Krapina pripremiti ove godine, a u nastavku slijedi galerija fotografija prošlogodišnjeg događanja.