Objavljeno, 24. rujna 2018.

24. rujna 2018. godine

Hrvatska je kao prijedloge finalista za #BeActive Awards ove godine izdvojila Osnovnu školu Frane Petrića na otoku Cresu, Srednju školu Krapina i Atlantic Grupu d.d., od kojih je u uži krug izbora prošla Atlantic Grupa d.d.

Atlantic Grupa svojim projektom Atlantic Body and Mind – Opportunity to be fit zadovoljila je kriterije stručnog ocjenjivačkog tijela Europske komisije. Projekt Body and Mind sastoji se od nekoliko različitih inicijativa koje se održavaju tijekom cijele godine. Sportski vikend, koji se održava jednom godišnje, okuplja više od 2000 zaposlenika koji se mogu natjecati u športovima koje treniraju tijekom cijele godine (trčanje, nordijsko hodanje, nogomet, košarka, odbojka, pikado, stolni tenis, šah i badminton). Nadalje, unutar projekta je formirano 27 športskih klubova s ukupno 1172 člana. Radionice za prehranu i vježbe joge dostupne su svim zaposlenicima na radnom mjestu, turnirima i društvenim okupljanjima između klubova.

Osim navedenog bitno je istaknuti kako Atlantic Grupa formira športske klubove, organizira godišnje športske igre, pruža svojim zaposlenicima mogućnost zdravih obroka na radnom mjestu uz radionice o zdravoj prehrani te potiče aktivna druženja poput planinarenja ili kuglanja, kao i niz svakodnevnih programa poput hodanja i bicikliranja na posao ili yoge na radnom mjestu.

U nastojanju naglašavanja aktivnosti, športa i zdravlja u neposrednom radnom okruženju, Atlantic grupa promovira stajalište kako je zdrav stil života zapravo način razmišljanja koji bi se trebao odraziti na cijeli dan, čak i tijekom radnog vremena, jer na poslu zaposlenici provode velik dio dana. Upravo iz navedenih razloga, doista smatramo kako je baš Atlantic Grupa jedan od izuzetnih primjera #BeActive-nog radnog mjesta! Čestitamo na prolasku među finaliste #BeActive Awards Workplace kategorije!

Kao finalisti, dvoje predstavnika Atlantic Grupe d.d. imaju priliku otputovati na svečanu dodjelu nagrada koja će biti u Sofiji, Bugarska. Ako se nametnu kao vodeće poduzeće koje brine za aktivnost svojih zaposlenika, imat će priliku osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 5 000 eura, trofej i profesionalni video isječak koji će kasnije moći koristiti u svrhu promoviranja svog rada i aktivnosti.