Objavljeno, 06. rujna 2017.

Šarić: Budite aktivni i brinite o svom zdravlju

Zagreb, 6. rujna 2017. – Hrvatski košarkaši Roko Leni Ukić i Kruno Simon pridružili su se reprezentativnom kolegi Dariju Šariću kao ambasadoru podržavši ispred reprezentacije ovogodišnji Europski tjedan sporta. Naši reprezentativci koji trenutačno sudjeluju na Eurobasketu skrenuli su pozornost i na važnost bavljenja sportom te pozvali sve građane da se bave bilo kakvom vrstom tjelesne aktivnosti.

„Tjelesna aktivnost iznimno je bitna za zdravlje i stvarno me iznenađuje podatak da samo 38 % građana aktivno vježba jednom tjedno. Želimo osvijestiti građane da nije nužno profesionalno se baviti sportom da biste učinili dobru stvar za sebe, a ovaj je projekt idealna platforma za to“, izjavio je Roko Leni Ukić.

Uz moto #BeActive, ovim projektom Središnji državni ured za šport želi potaknuti što veći broj ljudi, bez obzira na spol, dob ili tjelesnu pripremljenost, na sudjelovanje u sportskoj ili rekreacijskoj aktivnosti te ukazati na niz koristi koje ima za zdravlje. Potrebu za promjenom životnih navika naglašavaju i nedavno objavljeni rezultati istraživanja Središnjeg državnog ureda za šport provedenog u svrhu izrade Nacionalnog programa sporta. Oni pokazuju da čak 62 posto građana nije tjelesno aktivno, dok od preostalih 38 posto ispitanika koji se bave rekreacijom i tjelesnom aktivnošću, čak 72 posto čini to samo jednom tjedno. Osim što se nedovoljno bave sportom, građani i previše sjede, a bavljenje fizičkom aktivnošću smanjuje se i s njihovom dobi.

Održavanjem Europskog tjedna sporta želi se ukazati na ove podatke i potaknuti što više građana na aktivniji i zdraviji život, što je prepoznao i ambasador projekta Dario Šarić: „Drago mi je da postoji inicijativa koja potiče ljude na fizičku aktivnost. Najljepšu stranu ove priče iskusio sam upravo u ulozi ambasadora ovoga projekta koji mi pruža priliku da na djecu prenosim svoju ljubav prema sportu. Ljudi, budite aktivni i brinite o svom zdravlju“, poručio je.