Objavljeno, 11. veljače 2019.

ZAGREB – U sklopu Erasmus+: Sport INFO dana organiziranog za sve potencijalne prijavitelje na projekte Erasmus+: Sport Programa, sudionicima je prezentiran projekt Europski tjedan sporta te mogućnosti dobivanja financijskih sredstava za organizaciju istog.

Središnji državni ured za šport, kao nacionalno koordinacijsko tijelo za Republiku Hrvatsku, prezentirao je Europski tjedan sporta kao opciju unutar mjere Neprofitna europska sportska događanja u Pozivu za Erasmus+: Sport 2019 te najavio tentativan raspored događanja unutar Europskog tjedna sporta 2019. godine. Na predaju prijedloga pozvani su sudionici koji su zainteresirani za širenje vrijedne poruke Europskog tjedna sporta prenijele na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Naime, svi prijavitelji projektnih prijedloga u sklopu Erasmus+: Sport programa imaju mogućnost prijaviti svoj projekt unutar akcijske mjere Neprofitna europska športska događanja. Tako, u kategoriji koja se tiče Europskog tjedna sporta, prijavitelji koji ispunjavaju uvjete, mogu, unutar datuma odvijanja Tjedna, organizirati događanja usredotočena na teme utvrđene za provedbu Tjedna (radno mjesto, obrazovanje, otvoreni prostor, športski klubovi i fitness centri).

“Nadamo se kako će se ove godine, među projektima koji će biti financirani od strane Europske komisije, naći što veći broj kandidata iz Republike Hrvatske” rekla je Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport, zatvorivši Erasmus+: Sport INFO dan.

Više informacija o Erasmus+: Sport projektu pronađite na službenim web stranicama Središnjg državnog ureda za šport. Bez obzira prihvati li se Vaš projektni prijedlog, svakako vas pozivamo na sudjelovanje u Europskom tjednu sporta i širenje poruke o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću kao jedan od ovogodišnjih izlagača.