Objavljeno, 08. rujna 2020.

Budite i vi jedan od naših ambasadora! Aktivirajući sebe pružite pozitivan primjer drugima i neka oni žele postati fit poput vas! Tjelesna aktivnost je samo mali, ali vrlo važan korak k zdravijem tijelu.

Europski tjedan sporta održat će se diljem Hrvatske i ove godine, od 23. do 30. rujna, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta kao nacionalnog koordinatora.

Ovu inicijativu Europske komisije svake godine podrži sve veći broj sportskih kolektiva i osoba iz javnog života koji zajedno s građanima promoviraju slogan #BeActive i potiču okolinu na tjelesnu aktivnost.

Priviknuti se na „novo normalno“ nije bilo jednostavno, ali baš zato ne smijemo zaboraviti ono najvažnije: naše zdravlje. Iz tog ćemo razloga i ove godine biti aktivni, vježbati, promovirati sport i sve njegove dobrobiti, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Ovogodišnja su novost Europskog tjedna sporta naši ambasadori heroji –ljudi koji su se kroz ovu izazovnu godinu istaknuli čuvajući naše zdravlje koji će nam ispričati što sve rade da bi sačuvali svoje. 

U središtu Europskog tjedna sporta i dalje ste upravo vi, bez obzira na godine, zanimanje ili tjelesnu pripremljenost.

Otvorenje

Tjedan počinje otvorenjem 23. rujna na zagrebačkom Jarunu, gdje će sportski klubovi, fitness centri i sportske udruge dobiti priliku građanima predstaviti svoj oblik tjelesne aktivnosti.

Radno mjesto

U današnje vrijeme, kada je sjedilački način poslovanja sve zastupljeniji, važno je prepoznati negativan utjecaj takvog načina poslovanja na zdravlje i produktivnost zaposlenika.

U petak, 25. rujna, aktivne će biti tvrtke diljem Hrvatske. Možda i vi dobijete inspiraciju za vježbe na svojem radnom mjestu. Pokrenite sebe i svoje kolege!

#BeActive Night u Osijeku

Nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje, ove će godine 26. rujna, Osječanke i Osječani vježbati pod zvijezdama! Domaćin #BeActive Night bit će osječka Tvrđa, novouređeni trg Vatroslava Lisinskog, gdje ćemo pokazati koje su prednosti noćnog vježbanja i da se vježbati može bilo gdje i bilo kada.

Senior dan

Tjedan nastavljamo podizanjem svijesti o važnosti sporta među građanima starije populacije. Štićenici Doma za starije osobe Peščenica, 28. rujna pokazat će kako sport ne poznaje godine i da aktivni možemo i moramo biti uvijek. 

Školski dan

Zadnji dan Tjedna sporta rezerviran je za najmlađe – 30. rujna obilježit ćemo Školski dan u novom ruhu. Za školarce smo pripremili kratki edukativni crtić, pomoću kojeg mogu ostati aktivni i za vrijeme školskog odmora.

#BeActive Outdoor event

Koje je najbolje mjesto za trening? Priroda!

Prekrasnim kanjonom Zrmanje 3. listopada proći će jedinstvena #BeActive utrka kajaka. U ovoj zanimljivoj i neobičnoj utrci, sudionici će moći testirati svoju tjelesnu spremnost, a u isto vrijeme uživati u ljepotama rijeke Zrmanje.

Ne zaboravite, Europski tjedan sporta namijenjen je svima i godinama ruši stereotip da je sport samo za profesionalce.

Priključite nam se vježbom, pratite nas i naše ambasadore putem društvenih mreža i budite aktivni svaki dan!