Objavljeno, 25. kolovoza 2021.

11. rujan 2021. – #BeActive outdoor događanje „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“

Kao uvod u Europski tjedan sporta, a nastavno na prošlogodišnje uspješno događanje „BeActive utrka kajaka  kanjonom Zrmanje“, ove ćemo godine organizirati jedinstvenu multidisciplinarnu utrku „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“. Utrka će se održati u tri discipline: trčanje (7 km), vožnja kajakom (10 km) i plivanje (800 m).

23. rujna 2021. – Otvorenje Europskog tjedna sporta

Za samo otvorenje Europskog tjedna sporta predviđen je prostor Europskog trga u Zagrebu koji ćemo pretvoriti u prigodno sportsko – zabavno događanje. Građanima će biti predstavljene mnoge aktivnosti kroz niz različitih tematskih polja i kutaka u kojima će se promicati tjelesne aktivnosti i zdrav način života. Program aktivnosti započeo bi u popodnevnim satima uz kratki program otvorenja na koje bi se i ove godine pozvali visoki dužnosnici. Centralno događanje Otvorenja bit će dječja utrka koju organiziramo u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom i Školskim sportskim savezom Grada Zagreba.

24. rujna 2021. – Fokus dan Radno mjesto

U današnje vrijeme, kada je sjedilački način poslovanja sve zastupljeniji, važno je prepoznati negativan utjecaj takvog načina poslovanja na zdravlje i produktivnost zaposlenika. I ove godine kraj radnog tjedna, petak, bit će rezerviran za promociju vježbanja na radnom mjestu diljem Hrvatske. Ove će godine Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator, u suradnji s kineziolozima aktivirati zaposlenike ‘IN2 grupe’.

25. rujna 2021. – #BeActive Night u Čakovcu

Nakon pulskog Amfiteatra, zadarske rive Pozdrav Suncu i Morske orgulje te osječke Tvrđe, ove će godine u subotu 25. rujna domaćin “BeActive Nighta” biti Perivoj Zrinski u gradu Čakovcu. Površina isušenog jezera pokraj Starog grada Zrinski u Perivoju Zrinski izuzetna je lokacija koja će cijelu manifestaciju podići na višu razinu. Pokazat ćemo građanima prednosti noćnog vježbanja te kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada.

26. rujna 2021. – Nacionalni dan Europskog tjedna sporta na prostoru RSC Jarun

Na prostoru RSC Jarun bit će postavljeno sportsko selo gdje će građani imati priliku upoznati se s različitim sportovima i različitim oblicima tjelesne aktivnosti. Također, na Jarunu će se organizirati i natjecanje u tradicionalnim sportovima na kojem će sudjelovati predstavnici županija iz cijele Republike Hrvatske.

27. rujna 2021. – #BeActive at Home

Ideja ovog fokus dana je putem medija potaknuti građane cijele RH da aktivni mogu biti u vlastitom domu, a sve što ih okružuje može biti sportski rekvizit.

28. rujna 2021. – Senior dan

Svrha ovog dana je poticanje građana starije životne dobi na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću s ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja. Nacionalni Senior dan u organizaciji Ministarstvo turizma i sporta ove će godine u suradnji s lokalnom sportskom zajednicom pokrenuti stariju populaciju istarskog grada Labina. Dokaz da sport i tjelesna aktivnost ne poznaju godine i tjelesnu spremnost ove će godine dokazati građani starije životne dobi grada Labina i okolice. Za građane starije životne dobi organizirat ćemo drugačije događanje od prijašnjih godina, ples pod parolom „Osmijeh na lice, uhvati ritam i kreni“.

29. rujna 2021. – Školski dan

S obzirom da je Ministarstvo turizma i sporta ove godine za najmlađe Petrinjce osiguralo sportsku opremu, u suradnji sa Školskim sportskim savezom Sisačko-moslavačke županije u gradu Petrinji organizirat ćemo multisportski dan namijenjen djeci školske i predškolske dobi.

30. rujna 2021.– Stručna konferencija

Kraj Europskog tjedna sporta, 30. rujna obilježit ćemo „Konferencijom o budućnosti Europe“.

Ostali dani u tjednu predviđeni su za tematska događanja na različitim lokacijama, od aktivnosti za djecu i učenike, pa sve do aktivnosti za umirovljenike. Službeno zatvaranje Europskog tjedna sporta je 30. rujna.

A kako smo obilježili Europski tjedan sporta u 2020. godini možete pogledati u videu.