Objavljeno, 16. lipnja 2021.

Europska komisija i ove je godine u sklopu projekta Europski tjedan sporta objavila prijave za dodjelu #BeActive Awards 2021. Navedena dodjela nagrada jedan je od središnjih elemenata Europskog tjedna sporta, a pokrenut je kako bi se dala podrška projektima i inicijativama posvećenim promociji sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje te Radno mjesto.

Nacionalni koordinator, Ministarstvo turizma i sporta, na temelju zaprimljenih prijava projekata i inicijativa na nacionalnoj razini Europskoj komisiji dostavlja potencijalne kandidate za osvajanje prestižne titule najaktivnijeg pojedinca, obrazova ustanove ili tvrtke u Europi. Predstavnici Europske Komisije zatim odabiru 3 finalista svake kategorije koje će ugostiti na svečanoj dodjeli nagrada u Lisabonu. Pobjednici svake kategorije bit će nagrađeni i iznosom od 10.000,00 eura.

Cilj ove nagrade je prikazati na europskoj razini uspješne i inspirativne projekte i pojedince koji doprinose promociji sporta i tjelesne aktivnosti te svih dobrobiti istih.

Ovim putem pozivamo pojedince i ustanove da dostave prijavnu dokumentaciju isključivo nacionalnom koordinatoru Ministarstvu turizma i sporta najkasnije do 16. srpnja 2021. godine do 16:00 sati.

KAKO SE PRIJAVITI?

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac za odabranu kategoriju na engleskom jeziku i zajedno s njim poslati Declaration on Honour na e-mail: europski-tjedan-sporta@mints.hr. Također, svaki prijavitelj mora biti suglasan sa dokumentom Zaštita osobnih podataka.

*Sva dokumentacija za prijavu mora biti potpisana od strane ovlaštene osobe za potpisivanje (za kategorije Education i Workplace) te poslana na navedenu mail adresu u PDF obliku.

KATEGORIJE:

#BeActive Workplace (Ovdje preuzmite Obrazac Workplace)

Tri poduzeća diljem Europe, neovisno o djelatnosti, nagradit će se za poticanje svojih zaposlenika na tjelesnu aktivnost. Kako bi se prijavili na #BeActive Workplace Awards, poduzeća trebaju jasno pokazati što rade za promociju sporta i na koji način potiču sudjelovanje svojih zaposlenika u tjelesnim aktivnostima.

#BeActive Local hero (Ovdje preuzmite Obrazac Local Hero)

Ova je nagrada namijenjena pojedincu koji motivira druge da se bave sportom i tjelesnom aktivnošću u svojoj zajednici i šire. Lokalni heroj može biti trener ili volonter ili netko tko je aktivirao vašu zajednicu. U ovoj kategoriji, lokanog heroja mogu prijaviti njegovi sugrađani, prijatelji, poznanici, polaznici njegovih sportskih programa ili lokalni heroj može nominirati sam sebe.

#BeActive Education (Ovdje preuzmite Obrazac Education)

Škole ili druge obrazovne ustanove koje primjenjuje kreativne metode kojima potiču djecu da budu aktivna i nakon što sat tjelesnog završi, nude im kreativna rješenja za fizički aktivnije dane i generalno stvaraju aktivno obrazovno okruženje, spadaju u kategoriju #BeActive Education.

Kriteriji kod ocjenjivanja:

  • Relevantnost projekta (u kojoj mjeri projekt/inicijativa doprinose općem cilju promocije aktivnog života, a u obzir će se uzeti i prioriteti Europske komisije poput rodne ravnopravnosti, zelenog sporta, itd.);
  • Kvaliteta projekta (kvaliteta opisanih aktivnosti i metodologija kojom se koristi za implementaciju aktivnosti);
  • Utjecaj projekta (utjecaj, doseg, održivost projektnih aktivnosti, utjecaj na sudionike i zajednicu).

Ostalu dokumentaciju vezanu uz #BeActive Awards možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Više detalja o Pozivu pronađite na poveznici ili nas kontaktirajte na brojeve: 01/604-2969, 01/604-2980.

*Napominjemo kako u obrascu prijave za sve tri kategorije pod Name of the National Coordinator of the European Week of Sport submitting the form mora stajati Ministry of Tourism and Sport (Ministarstvo turizma i sporta) kako je i naznačeno u obrascima.