Objavljeno, 06. lipnja 2017.

Ususret Europskom tjednu sporta koji će se održati u rujnu, hrvatski olimpijac Damir Martin posjetio je OŠ Matije Gupca i održao sat tjelesne i zdravstvene kulture kako bi učenike podsjetio na važnost redovite tjelesne aktivnosti. 

Zagreb, 29. svibnja 2017. – Učenicima OŠ Matije Gupca jutros su sat tjelesne i zdravstvene kulture održali hrvatski olimpijac, dvostruki svjetski i europski prvak u veslanju Damir Martin i njegov kondicijski trener Pero Kuterovac. Velik broj osnovnoškolaca okupio se u školskoj sportskoj dvorani kako bi s njima vježbao ali i saznao zašto je već od rane dobi važno redovito se baviti fizičkom aktivnošću i koje koristi sport donosi cjelokupnom zdravlju. Posjet školi prva je od aktivnosti kojima Središnji državni ured za šport najavljuje Europski tjedan sporta koji će se održati od 23. do 30. rujna ove godine, a bit će otvoren velikim središnjim događanjem na Jarunu.

Projekt koji se uz moto #BeActive treću godinu zaredom provodi na inicijativu Europske komisije u svim zemljama Europske unije odgovor je na zabrinjavajuće podatke o nedovoljnom kretanju građana svih dobnih skupina, a cilj mu je potaknuti ih na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine, neovisno o dobi, tjelesnoj kondiciji ili invaliditetu.

„Svi mi vrhunski sportaši jednom smo bili amateri. Krenuli smo kao rekreativci, a ljubav i predanost sportu kasnije nam je donijela vrhunske rezultate, ali i mnoge dobrobiti za naše tijelo i duh. Zato mi je izuzetno drago da imam priliku u školi koju sam i osobno pohađao, družiti se s djecom, prenijeti im svoje iskustvo i, nadam se, potaknuti ih da i sami razviju naviku redovitog vježbanja. Sport nije samo namijenjen profesionalcima, smatram da bismo svakodnevno svi trebali izdvojiti vrijeme za sebe i sportske aktivnosti koje nam se sviđaju. Važno je od malih nogu usvojiti zdrave navike kretanja, stoga pozivam djecu, ali i odrasle i umirovljenike da se pridruže inicijativi, sudjeluju u Europskom tjednu sporta i saznaju kako biti zdraviji i sretniji“, izjavio je pri posjetu školi ambasador projekta Damir Martin koji se s jučer završenog Europskog prvenstva vratio s novom srebrnom medaljom.