Objavljeno, 14. svibnja 2018.

12. svibnja 2018. godine

Točno dva tjedna do finala gimnastičkog DOBRO World Cupa 2018. (26. i 27. svibnja u dvorani Gradski vrt) slika iz Osijeka već je obišla svijet. U sklopu najave ovoga velikog sportskog događaja u subotu popodne, 12. svibnja, velik broj sportaša iz različitih klubova kao i brojni rekreativci na osječkoj Promenadi zajednički su kreirali Najdužu špagu na svijetu.

U tom pothvatu sudjelovalo je čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije. Tako su se osim brojnih članova Gimnastičkog društva Osijek – Žito, koji je inače izvršni organizator DOBRO World Cupa, na Promenadi okupili i članovi ostalih sportskih klubova iz Osijeka i okolice.

Špaga se tako prostirala gotovo uzduž cijele Promenade, od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu. Na kraju prema prvim procjenama špaga je bila dugačka gotovo tisuću metara. U svakom slučaju srušen je rekord od prošle godine kada je oko 450 sudionika stvorilo ljudsku špagu 600 metara dužine.

U jedinstvenom pothvatu sudjelovao je i ove kao i prošle godine Robert Seligman, član GD Osijek – Žita kojeg ćemo moći vidjeti na desetom izdanju Svjetskog kupa u Osijeku.

„Ponosan sam na sve moje sugrađane, na Osječane, na Slavonce i Baranjce, na sve sportaše koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su zajednički poslali lijepu sliku iz Osijeka u cijeli svijet. Nadam se kako će tako biti i 26. i 27. svibnja u Gradskom vrtu jer slika iz dvorane odlazi u 55 milijuna kućanstava diljem svijeta.” – rekao je hrvatski gimnastički reprezentativac iz Osijeka.