Objavljeno, 15. rujna 2017.

 Uoči Europskog tjedna sporta koji će se održati od 23. do 30. rujna diljem Hrvatske s ciljem promocije zdravijeg i aktivnijeg životnog stila, pozivi javnosti da se uključi u sport i rekreaciju stižu od brojnih sportaša, osoba iz javnoga života i tvrtki.

Projekt kojeg organizira Središnji državni ured za šport na inicijativu Europske komisije u prvome redu promiču njegovi ambasadori košarkaši Dario Šarić i Antonija Mišura, veslač Damir Martin, rukometašica Maida Arslanagić i stolnotenisačica Sandra Paović. Projekt su do sada podržali i hrvatska košarkaška reprezentacija, KK Cibona i KK Cedevita, RK PPD Zagreb, hrvatska skijaška reprezentacija, kao i kineziolog i nutricionist Mario Mlinarić, jedriličar Šime Fantela, bivši veslač Branimir Vujević, taekwondoašica Iva Radoš i kondicijski trener Pero Kuterovac.

U projekt su se uključile i osobe iz javnoga života kako bi promicale dobrobiti koje vježbanje ima na fizičko i mentalno zdravlje, uključujući glazbenike Damira Kedžu, Bojana Jambrošića i Pravila igre, voditeljice Mirnu Maras i Ivanu Mišerić, te glumicu Miju Anočić Valentić.

Jedan je od ciljeva projekta potaknuti građane da se kreću i na radnome mjestu, što su svojim provedenim i planiranim aktivnostima pozdravile tvrtke Allianz, Raiffeisen banka, Državni hidrometeorološki zavod , Poliklinika Medikol i Vipnet, a podršku samom projektu dale su i poznate tvrke koje promoviraju zdrav način života i prehrane kao što su Atlantic grupa, Podravka, Detox for Life studio, Dukat, restorani Green Point i Gajbica.

Široka podrška sportaša, osoba iz javnoga života i tvrtki ovome projektu pokazatelj je da sve veći broj ljudi prepoznaje važnost koju sport ima za naše zdravlje. Svima onima koji još nisu odabrali sport za sebe prilika se pruža na otvaranju Europskog tjedna sporta na Jarunu 23. rujna kada će tijekom cijelog dana moći besplatno isprobati više od 30 sportova, saznati sve o zdravijem životu i potražiti savjet stručnjaka.