Objavljeno, 14. kolovoza 2018.

14. kolovoza 2018. godine

Atlantic Grupa jedna je od vodećih tvrtki za hranu i piće u jugoistočnoj Europi i zapošljava oko 5000 ljudi. Osobito je zainteresirana za područje športa; važan je proizvođač vitaminskih instant napitaka i dodataka prehrani, a također je i glavni sponzor uspješnog košarkaškog kluba Cedevita. Većina zaposlenika aktivna je u športu, što je vidljivo u sveobuhvatnom projektu: Atlantic Body and Mind – Opportunity to be fit.

Osnovni cilj navedenog projekta jest pružiti zaposlenicima mogućnost zdravog stila života. Atlantic Grupa stoga formira športske klubove, organizira godišnje športske igre, pruža svojim zaposlenicima mogućnost zdravih obroka na radnom mjestu uz radionice o zdravoj prehrani te potiče aktivna druženja poput planinarenja ili kuglanja, kao i niz svakodnevnih programa poput hodanja i bicikliranja na posao ili yoge na radnom mjestu.

Motivirati i inspirirati zaposlenike Atlantica na zdrav stil života nije bilo osobito teško, jer je većina zaposlenika Atlantic Grupe već bila uključena u neku športsku aktivnost. Projekt Atlantic Body and Mind – Opportunity to be fit zaposlenicima je predstavljen 2014. godine putem Sportskog vikenda, odnosno godišnjeg športskog okupljanja, koji je od tada postao tradicionalni godišnji skup za sve atletske sklonosti Atlanticovih zaposlenika.

Projekt Body and Mind sastoji se od nekoliko različitih inicijativa koje se održavaju tijekom cijele godine. Sportski vikend, koji se održava jednom godišnje, okuplja više od 2000 zaposlenika koji se mogu natjecati u športovima koje treniraju tijekom cijele godine (trčanje, nordijsko hodanje, nogomet, košarka, odbojka, pikado, stolni tenis, šah i badminton). Nadalje, unutar projekta je formirano 27 športskih klubova s ukupno 1172 člana. Radionice za prehranu i vježbe joge dostupne su svim zaposlenicima na radnom mjestu, turnirima i društvenim okupljanjima između klubova.

Zdravlje je najvažniji aspekt života i poznato je da zdravo tijelo znači zdravo duh. Danas više nego ikad, zdravlje je središnja tema masovnih medija i ljudi pojedinačno. Atlantic grupa uspjela je stvoriti športsku priču koja uključuje zaposlenike svih tržišta, a paralelno sa svakodnevnim poslovanjem, nešto što je postalo glavni predmet svakodnevnog života u Atlantic Grupi. Atlantsko tijelo i um nisu samo trenutačna iskra, ali svake se godine sve više i više srca kolega povećavaju tempo kroz niz športskih aktivnosti.

U nastojanju naglašavanja aktivnosti, športa i zdravlja u neposrednom radnom okruženju, Atlantic grupa promovira stajalište kako je zdrav stil života zapravo način razmišljanja koji bi se trebao odraziti na cijeli dan, čak i tijekom radnog vremena, jer na poslu zaposlenici provode velik dio dana. Upravo iz navedenih razloga, doista smatramo kako je baš Atlantic Grupa jedan od izuzetnih primjera #BeActive-nog radnog mjesta! Čestitamo!

[rl_gallery id=”7592″]