Objavljeno, 28. rujna 2021.

Brojni sportski klubovi, fitness centri i sportske udruge u nedjelju 26. rujna su na zagrebačkom Jarunu građanima predstavili različite oblike tjelesne aktivnosti. Građani svih dobnih skupina, bez obzira na tjelesnu aktivnost na jedan dan mogli su postati pravi sportaši.  

Program je započeo veselom zumbom Snježane Panjkret i treningom na mini trampolinima, a nastavio se prezentacijom atraktivnih sportova na vodi raft vožnjom Kajakaškog saveza Zagreba i jet ski aktivnostima Zagrebačkog Jet Ski saveza.

Najmlađe je pokrenulo Društvo sportske rekreacije Superkid, a sve prisutne atrakcije Udruge Parkour Hrvatska, Hrvatskog hrvačkog saveza, Hrvatske škole Safira, Hrvatskog streličarskog saveza, Bowling centra Zagreb, Hrvatskog squash saveza i HAŠK–a Mladost.

Najbrojnija ekipa iz TKD Klub Jastreb i ove je godine taekwondo predstavila u atraktivnoj vježbi taekwondoaša svih generacija.

Talent u loptačkim sportovima pokazali su Hrvatski vaterpolski savez i Hrvatski košarkaški savez, a tko zna možda se na Jarunu u vaterpolo ili košarku zaljubio novi Dario Šarić ili Maro Joković.

Nacionalni dan obilježilo je i natjecanje u tradicionalnim sportskim igrama. Kamena s ramena, štafeta, skakanje u vreći i uvijek zanimljivo natjecanje u povlačenju užeta vratili su u djetinjstvo natjecatelje iz pet hrvatskih županija. Najuspješnija ekipa bila je iz Karlovačke županije.