Objavljeno, 30. rujna 2018.

29. rujna 2018. godine

Športsko scenskim spektaklom u pulskom Amfiteatru završen je Europski tjedan sporta 2018. godine.

Više od 350 vježbača puna tri sata u subotu navečer pretvorilo je pulski Amfiteatar u veliko vježbalište u sklopu atraktivnog završetka Europskog tjedna sporta. U zabavnom noćnom vježbanju pod motom #BeActive u fascinantnom povijesnom ambijentu uživali su i mladi i stari, cijele obitelji, prijatelji te mnogi drugi koje je spojila ljubav prema rekreativnom športu i briga o zdravom životu.

#BeActive Night organizirao se po prvi puta u sklopu ovog projekta, a vježbalo se nije samo u Puli već su u isto vrijeme bili aktivni i naši građani u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, koji su se izravnim uključivanjem putem video-zida pridruživali vježbačima u Areni. Ovim događajem tako je na poseban način zaključen ovogodišnji Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije, koju već četvrtu godinu zaredom u Hrvatskoj organizira Središnji državni ured za šport. Cilj projekta je potaknuti građane svih dobi na bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Okupljene vježbače pozdravila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija. Državna tajnica Janica Kostelić pozdravila je sve putem video-veze.

Program događanja u Puli otvoren je vatrenim nastupom skupine Acrofunkers i partnera, dok su bogat športski program upotpunile plesne skupine USB Poreč, Cheerleading klub Zagreb, plesni centar Studio, AB Original i Saltatrix koje su predah između vježbanja učinile zanimljivijim. Glavni naglasak, naravno, bio je na tjelesnoj aktivnosti, pa je tako predstavljeno pet različitih vrsta vježbanja i to redom: aerobic hi-lo u organizaciji trenerice Larise Drinković Škalic iz aerobic centar Pump’n’jump, boxing fitness koji je predvodila trenerica Barbara Drinković Višković iz Sportskog Centra Planet sport, total body workout vodio je Ervin Karaman također iz Sportskog Centra Planet sport, Arenu je rasplesao Salsa Jam trenera Fabrisa Radina iz Plesnog Centra „Studio“ Pula dok su se na kraju vježbači opustili uz power yogu koju je vodila trenerica Lucia M. Omrčen iz Centra pozitivne energije Surya.

#BeActive Night događanje bilo je ujedno i posljednje ovogodišnje događanje u sklopu Europskog tjedna sporta. Od otvaranja na zagrebačkom jezeru Jarun 22. rujna do danas, brojne škole i poduzeća, gradovi, udruge, klubovi te pojedinci, odazvali su se akcijama u sklopu Tjedna i postali aktivni.