Objavljeno, 29. rujna 2018.

Srce Slavonije bilo je aktivno u europskoj inicijativi #BeActive Night koja je okupila mnoštvo građana kod Pješačkog mosta.

Osijek se odazvao pozivu i organizirao #BeActive Night, događanje pod pokroviteljstvom Europske komisije i u sklopu Europskog tjedna sporta 2018. (22. -29. rujna). Time se Osijek pridružio još gradovima Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu koji su, također, za svoje građane pripremili vođeno noćno vježbanje kako bi ih osvijestili o prednostima aktivnog načina života i važnosti vježbanja za zdravlje.

Program događanja bio je prava scensko športska poslastica. Plesni studio Shine nastupao je prilikom otvorenja, a zatim su uslijedili športski programi lokalnih trenera: Strong kids martial arts vodio je Dragan Franjković, Osječki party i Bootie Active organizirala je Sandra Šarčević iz Gea centara kulture tijela, #BeActive Osijek program prezentirala je Irena Slovaček, Yogu u paru i aerial yogu demonstrirali su polaznici i treneri Centra osobne moći a za kraj događanja nastupili su Tauros, Marko i Luka Kutleša s programom Wake up the Beast. Gost ovog osječkog događanja bio je trener Mario Valentić, koji je uz Irenu Slovaček, vodio program #BeActive Osijek.

Osiječki građani pokazali su izvrstan odaziv ovom projektu i okupili su se u velikom broju. Od najmlađih do najstarijih, Osijek je pokazao kako je važno baviti se športom i rekreacijom za zdravlje te se nadamo kako će građani biti aktivni i tijekom cijele godine.