Objavljeno, 30. svibnja 2018.

27. rujna 2018. godine

Vikend od 26. do 27. svibnja u Osijeku protekao je prilično dinamično. Osijek je već deseti put ugostio gimnastičarski Challenge cup – DOBRO World Cup Osijek. Natjecanje je svoju svjetsku premijeru imalo 2009. godine, a danas je jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja FIG-e (Svjetske gimnastičke federacije). Do sada je sudjelovalo više od 1.500 natjecatelja iz 65 zemalja svijeta, među kojima su i neki od najboljih gimnastičara svih vremena.

U dvorani Gradski vrt Hrvatska je nastupila s vrlo jakim adutima. Ističemo Tina Srbića, svjetskog prvaka na preči iz Montreala 2017. godine koji je svoj zlatni pohod započeo na prošlogodišnjem natjecanju u Osijeku. Očekivano, i ove godine Tin Srbić osvojio je zlato. Visoko peto mjesto pripalo je Antonu Kovačeviću u istoj kategoriji. Robert Seligman i Filip Ude, koji predstavljaju Hrvatsku na spravi konj s hvataljkama, nisu osvojili medalje ali su bili visoko plasirani. U ženskoj konkurenciji Hrvatsku su predstavljale Tijana Tkalčec koja je zauzela peto mjesto na preskoku, te Ema Kajić, Christina Zwicker i Ana Đerek.

Podršku DOBRO World Cup Osijek iskazao je i Središnji državni ured za šport, a državna tajnica Janica Kostelić dijelila je medalje na prvom danu finala kupa. Za vrijeme trajanja natjecanja, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport, predstavljen je i Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Vrhunac tjedna bit će ovogodišnji novitet #BeActive Night. Ova „Noć aktivnosti“ održat će se 29. rujna u Pulskoj Areni gdje će mnoštvo zainteresiranih u večernjim satima moći isprobati različite športove. Cilj ove europske kampanje je inspirirati Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.