Objavljeno, 13. lipnja 2017.

Kroz vježbu i zabavu Antonija i Dario pozvali su školarce na bavljenje fizičkom aktivnošću te najavili Europski tjedan sporta koji nas očekuje u rujnu

Šibenik, 12. lipnja 2017. – Na satu tjelovježbe u OŠ Vidici tražilo se danas mjesto više kada su školarce tamo dočekali naši proslavljeni košarkaši Antonija Sandrić (rođ. Mišura) i Dario Šarić. U velikom broju okupili su se u školskoj dvorani u kojoj su i Antonija i Dario, tada još kao rekreativci, imali svoje prve sportske početke.

S polaznicima škole najprije su se dobro zagrijali, nakon čega su im pokazali nekoliko profesionalnih košarkaških trikova. Uz njihov nadzor školarci su usvajali nove sportske vještine, a uz mnogo zabave nije izostala ni edukacija o važnosti fizičke aktivnosti za cjelokupno zdravlje, kao i socijalni razvoj. Tako je u veseloj sportskoj atmosferi Dario ovo gostovanje zaokružio košarkaškim treningom sa dječacima, a Antonija sa djevojčicama, najavivši ujedno i Europski tjedan sporta koji će se  od 23. do 30. rujna ove godine održati u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport. Tjedan će biti otvoren velikim središnjim događanjem na zagrebačkom Jarunu na kojem će biti predstavljen niz sportskih disciplina i klubova.

„Drago mi je da sam imala priliku u svome rodnome gradu prirediti ovakvo iznenađenje svojim mladim sugrađanima i da su nas dočekali s ovoliko veselja i sportskoga duha. Cijeli se život bavim sportom i u tome istinski uživam, radi čega sam sretna da mogu svoje iskustvo podijeliti s onima koji će možda pisati budućnost sporta. Iako je bilo mnogo odricanja, sjećam se da sam treninge uvijek jedva čekala, a želim da tako motivirana budu i ova djeca. Bavljenje fizičkom aktivnošću od iznimne je važnosti za naše zdravlje o kojemu trebamo brinuti svakoga dana. Trebamo stvoriti rutinu u kojoj imamo pola sata dnevno vremena za vježbanje, a sigurna sam da ih svi imamo“, izjavila je Antonija Sandrić.

Dario Šarić je nakon košarkaškog treninga zahvalio svim školarcima, naglasivši kako rado posjećuje školu kadgod ima slobodnoga vremena te nadodao: „Ovo je jedna od boljih atmosfera na treningu koju sam doživio. Morat ću se češće vratiti u svoju osnovnu školu jer mi priziva toliko lijepih sjećanja. Pozivam vas sve da vježbate i prigrlite zdrav način života te se nadam da će se još veći broj djece nakon našeg današnjeg druženja posvetiti redovitom vježbanju. Samo krenite, napravite svaki dan nešto za sebe i neka vam to prijeđe u naviku. Isplatit će se, uvijek se isplati“.

Projekt koji se uz moto #BeActive treću godinu zaredom provodi na inicijativu Europske komisije u svim zemljama Europske unije odgovor je na zabrinjavajuće podatke o nedovoljnom kretanju građana svih dobnih skupina, a cilj mu je potaknuti ih na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine, neovisno o dobi, tjelesnoj kondiciji ili invaliditetu.