Objavljeno, 25. rujna 2018.

25. rujna 2018. godine

Jedan od najuspješnijih hrvatskih tenisača i ambasador projekta Europski tjedan sporta, posjetio je danas učenike OŠ Julija Klovića.

Učenici trećeg razreda Osnovne škole Julija Klovića u Zagrebu jutros su ugostili profesionalnog tenisača Marina Čilića na satu Tjelesne i zdravstvene kulture. Marin je učenike vodio kroz kratko zagrijavanje, a svako je dijete imalo priliku zaigrati tenis s jednim od najpoznatijih svjetskih tenisača. Time je ambasador Europskog tjedna sporta naglasio važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću među djecom i mladima zbog očuvanja zdravlja što je cilj fokus dana Školski dan u sklopu projekta. Iako se velik broj djece bavi športskim aktivnostima izvan nastave, nadamo se kako smo ovom prilikom nadahnuli one koji još nisu pronašli svoj šport u ulozi redovite tjelesne rekreacije. Možda se baš među ovim učenicima krije buduća teniska zvijezda.

Marin je zaželio učenicima svu sreću tijekom budućeg školovanja i naglasio kako je uvijek poželjno, koliko im to dopuštaju školske obveze, pronaći vremena za vježbanje i tjelesnu aktivnost. „Bilo mi je jako lijepo vratiti se u školske dane. Sjećam kad sam bio klinac da sam se i ja volio družiti s vrhunskim sportašima. Pokazao sam im nekoliko tehničkih stvari i svi su to prihvatili, ali mislim da je najbitnije bilo druženje. Bio je to jedan jako lijep dan s njima“, rekao je Čilić nakon druženja s osnovnoškolcima.

Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije, koja se u Hrvatskoj provodi već četvrtu godinu zaredom u organizaciji je Središnjeg državnog ureda za šport. Osim fokus dana Školski dan koji je posvećen vježbanju u školama, 27. rujna je rezerviran je za vježbanje na radnom mjestu koje za svoje zaposlenike organiziraju poduzeća diljem Hrvatske. Novitet Europskog tjedna sporta je #BeActive Night, noćno vježbanje koje će se ove godine održati 29. rujna u pulskom Amfiteatru s početkom u 20:00 sati. Pozivamo sve građane da nam se pridruže i budu aktivni tu večer ali i tijekom cijele godine.