Senior dan


Stariji građani imat će priliku naučiti nove vježbe tijekom Senior dana unutar Europskog tjedna sporta

Hrvatsko izdanje Europskog tjedna sporta 2019. obilježilo se još jednom novinom – Senior danom.

Vježbanje je namijenjeno građanima starije životne dobi iz nekoliko staračkih domova na području grada Zagreba te za sve ostale građane koji se žele priključiti inicijativi. U suradnji s Fitness učilištem i Zagrebačkim savezom Sport za Sve stariji građani imat će mogućnost naučiti nove vježbe prilagođene potrebama starijih osoba. Uz samo vježbanje sudionicima će biti dostupni programi Poliklinike Medikol i Hrvatske lutrije.

U želji za poboljšanjem fizičkog zdravlja starijih građana nadamo se kako će znanje stečeno na Senior danu nastaviti aktivno primjenjivati tijekom čitave godine ili se priključiti nekoj od grupa za vježbanje namijenjenih starijim osobama.

U okviru Europskog tjedna sporta 2020. godine za građane starije dobi organizirano je vježbanje povodom Senior dana. Senior dan obilježen je u Domu za starije osobe Peščenica u Zagrebu gdje je pedesetak korisnika i deset djelatnika Doma vježbalo uz vodstvo troje trenera s Fitness učilišta.

U jutarnjim satima korisnici su, pridržavajući se svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, vježbe izvodili na svojim balkonima uz glazbenu podlogu domaćih šlagera slušajući upute koje su im davali treneri smješteni ispred prostora Doma.