#BeCROactive nagrade


Kako bi nagradili najaktivnije sudionike Europskog tjedna sporta na nacionalnoj razini, Središnji državni ured za šport, organizira dodjelu #BeCROactive nagrade po uzoru na. Ovom prilikom dodijeljene su nagrade u tri kategorije: Obrazovanje, Radno mjesto i Lokalni junak/junakinja.

U uži izbor ušli su pojedinci, obrazovne ustanove, poduzeća, športske udruge i klubovi te sve ostale organizacije koje su se posebno istaknule tijekom provođenja projekta Europski tjedan sporta. Sudionici službenih događanja Europskog tjedna sporta, organizatori vlastitih inicijativa u sklopu Europskog tjedna sporta (po uzoru na #BeActive Night, Školski dan, Workplace i sl.), pojedinci koji rade na promicanju svijesti o važnosti bavljenjem tjelesnom aktivnošću u lokalnoj zajednici, prijavitelji na #BeActive Awards, jedinice lokalne samouprave i svi oni koji su težili ostvaranju zajedničkog cilja, #BeActivirati građane Hrvatske, konkurirali su za neku od kategorija #BeCROactive nagrade.

Ni u petom izdanju Europskog tjedna sporta najaktivniji sudionici nisu prošli nezapaženo. Nastavno na 2018. godinu, i u 2019. godini dodjelile su se #BeCROactive nagrade za pojedince i organizacije koje su najviše doprinjele ovogodišnjem Europskom tjednu sporta. Ovime želimo odati priznanje svima koji nam pomažu u širenju poruke o važnosti bavljenjem tjelesnom aktivnošću među građanima Hrvatske.

Prošlogodišnji pobjednik u kategoriji obrazovna ustanova je vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina koji već 8 godina provodi program planinarenja s polaznicima njihovog vrtića. Projekt je počeo 2011 godine tjednom šetnjom dugom 2 kilometra do rijeke Drave. U početku, aktivni planinari bili su odgajatelji i petogodišnja djeca koja su svaki tjedan šetala bez obzira na vremenske uvjete. Od 2014. godine ostvarili su suradnju s lokalnim planinarskim društvom „MIV“ te zajedno s njima i zaposlenikom vrtića, koji je licencirani planinarski vodič, organiziraju besplatne aktivnosti na otvorenom za djecu starosti od 3 do 7 godina dva puta tjedno, a jednom mjesečno i s obiteljima djece. Tijekom 8 godina organizirali su više od 300 aktivnosti na otvorenom na kojima je sudjelovalo više od 800 ljudi.

Tvrtka Nestle Adriatic istaknula se kao tvrtka koja kroz niz programa potiče svoje zaposlenike na redovitu tjelesnu aktivnost i zdrav način života. Također, vježbanjem u svom sjedištu u Zagrebu, ove godine obilježili su i fokus dan „Radno mjesto“ u sklopu Europskog tjedna sporta, čime su još jednom pokazali koliko važnosti pridaju tjelesnom vježbanju i zdravlju svojih zaposlenika.

Lokalni heroj 2019. godine je „omiljeni hrvatski trener“ Mario Mlinarić koji već dugi niz godina trenira i mijenja živote tisuće Hrvata. Njegov projekt „Zdrav život postaje navika“ nudi polaznicima programa nutricionističke savijete, plan i program treninga začinjenih s puno zabave i motivacije. „Zdrav život postaje navika“ namijenjen je svima bez obzira na dob, spol i tjelesnu spremnost. Prvi MM izazov prezentiran je 2018. godine s trajanjem od 2 mjeseca te glasi za najmotiviraniji i najinspirativniji program takvog tipa. Tijekom 3 godine, projekt je potaknuo, motivirao i poboljšao život više od 500,000 ljudi.

Više o dobitnicima #BeCROactive nagrada 2018. možete pročitati ovdje.