#BeActive Night


#BeActive Night je inicijativa Europske komisije unutar Europskog tjedna sporta koja se prvi put održala 2018. godine

Kao što sam naziv događanja daje naslutiti, #BeActive Night je koncept noćnog vježbanja za građane kojem je cilj potaknuti posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.
Nakon pulskog Amfiteatra, zadarske rive Pozdrav Suncu i Morske orgulje te osječke Tvrđe, ove će godine u subotu 25. rujna domaćin “BeActive Night – a biti Perivoj Zrinski u gradu Čakovcu. Površina isušenog jezera pokraj Starog grada Zrinski u Perivoju Zrinski izuzetna je lokacija koja će cijelu manifestaciju podići na višu razinu. Pokazat ćemo građanima prednosti noćnog vježbanja te kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada.


Ako želite da se i vaš grad priključi ovoj inicijativi molimo da pošaljete mail na europski-tjedan-sporta@mints.hr s naznakom “#BeActive Night”.


#BeActive Night Pula 2018.

Prošlogodišnje centralno #BeActive Night događanje održalo se u gradu Puli, točnije pod zvjezdanim nebom pulskog Amfiteatra. Događanje je okupilo pet različitih fitness trenera koji su predstavili svoje grupne programe u trajanju od 15 minuta: aerobic hi-loboxing fitnesstotal body workoutsalsa i power yoga. Predviđeni redoslijed programa isplaniran je uzevši u obzir održavanje zadovoljavajućeg intenziteta vježbanja prilagođenog tjelesnim mogućnostima i potrebama građana rekreativaca. Vježbanje su upotpunili atraktivni plesači, light-show i DJ.

#BeActive Night Osijek 2018.

U organizaciji GSSR „Sport za sve“, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga, osječki klubovi okupili su se u zajedničkom vježbanju sa sadržajem prilagođenim za sve dobne skupine i različite razine tjelesne spreme. Kod Pješačkog mosta u Osijeku građani su imali priliku vježbati u pratnji osječkih trenera i gosta Marija Valentića, a kako bi predah među vježbama bio zanimljiv pobrinule su se plesne skupine. Srce Slavonije je bilo aktivno zajedno s ostatkom Europe!


#BeActive Night Rijeka 2018.

Riječani su odlučili nadomjestiti utrošene kalorije na #BeActive Night aktivnostima besplatnim zdravim obrokom za prvih 500 građana koji se prošeću do kraja lukobrana Molo Longu.
Cijeli program namijenjen djeci i odraslima bio je potpunosti besplatan.
Riječki glazbenici koji su na trasi šetnje izvoditi glazbena djela, a planinarsko društvo „Kamenjak“ koji educiralo je djecu i građane o penjačkim vještinama.

#BeActive Night Split 2018.

I Splićani su odlučili sudjelovati u #BeActive Nightu 2018. Na rukometnom igralištu RK Splita u Washingtonovoj ulici građani su mogli uživati u noćnom vježbanju koje je za njih organizirao Grad Split i Kineziološki fakultet Split. Ovaj aktivni program upotpunile su lokalne plesne skupine. Posjetitelji su dobili uvid u lokalnu ponudu grupa za vježbanje i plesnih grupa na koje su bili pozvani priključiti se.


#BeActive Night Zagreb 2018.

I građani Zagreba također su sudjelovali u #BeActive Night događanju! Gradski ured za sport i mlade i Sportski savez Grada Zagreba u suradnji sa svojim članicama građanima su omogućili bogati športski program i aktivnosti koje su mogli besplatno isprobati. Europski trg u Zagrebu ugostio je i brojne poznate športaše koji su došli podržati ovu inicijativu.

#BeActive Night Zadar, 2019.

Drugo izdanje vježbanja pod zvijezdama ugostila je poznata Zadarska riva Pozdrav Suncu i Morske orgulje!
Zadrani i turisti aktivirali su se kroz pet fitness programa dok su u pauzama mogli uživati u nastupima plesnih udruga iz Zadra i okolice.