#BeActive Night


#BeActive Night je inicijativa Europske komisije unutar Europskog tjedna sporta koja se prvi put održala 2018. godine

Kao što sam naziv događanja daje naslutiti, #BeActive Night je koncept noćnog vježbanja za građane kojem je cilj potaknuti posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine. 28. rujna 2019. godine rezerviran je za #BeActive Night diljem Europe, a Republika Hrvatska će također biti dio navedene inicijative. Više informacija o centralnom #BeActive Night događanju uskoro će biti na objavljeno na web stranicama, a ovim putem pozivamo sve gradove, športske organizacije i klubove koji su voljni podržati inicijativu i sudjelovati u organizaciji #BeActive Night događanja da nas kontaktiraju kako bismo zajedničkim snagama obilježili još jedan #BeActive Night. Sve upite molimo slati na mail europski-tjedan-sporta@sdus.hr s naznakom “#BeActive Night”.


#BeActive Night Pula

Prošlogodišnje centralno #BeActive Night događanje održalo se u gradu Puli, točnije pod zvjezdanim nebom pulskog Amfiteatra. Događanje je okupilo pet različitih fitness trenera koji su predstavili svoje grupne programe u trajanju od 15 minuta: aerobic hi-loboxing fitnesstotal body workoutsalsa i power yoga. Predviđeni redoslijed programa isplaniran je uzevši u obzir održavanje zadovoljavajućeg intenziteta vježbanja prilagođenog tjelesnim mogućnostima i potrebama građana rekreativaca. Vježbanje su upotpunili atraktivni plesači, light-show i DJ.

#BeActive Night Osijek

U organizaciji GSSR „Sport za sve“, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga, osječki klubovi okupili su se u zajedničkom vježbanju sa sadržajem prilagođenim za sve dobne skupine i različite razine tjelesne spreme. Kod Pješačkog mosta u Osijeku građani su imali priliku vježbati u pratnji osječkih trenera i gosta Marija Valentića, a kako bi predah među vježbama bio zanimljiv pobrinule su se plesne skupine. Srce Slavonije je bilo aktivno zajedno s ostatkom Europe!


#BeActive Night Rijeka

Riječani su odlučili nadomjestiti utrošene kalorije na #BeActive Night aktivnostima besplatnim zdravim obrokom za prvih 500 građana koji se prošeću do kraja lukobrana Molo Longu.
Cijeli program namijenjen djeci i odraslima bio je potpunosti besplatan.
Riječki glazbenici koji su na trasi šetnje izvoditi glazbena djela, a planinarsko društvo „Kamenjak“ koji educiralo je djecu i građane o penjačkim vještinama.

#BeActive Night Split

I Splićani su odlučili sudjelovati u #BeActive Nightu 2018. Na rukometnom igralištu RK Splita u Washingtonovoj ulici građani su mogli uživati u noćnom vježbanju koje je za njih organizirao Grad Split i Kineziološki fakultet Split. Ovaj aktivni program upotpunile su lokalne plesne skupine. Posjetitelji su dobili uvid u lokalnu ponudu grupa za vježbanje i plesnih grupa na koje su bili pozvani priključiti se.


#BeActive Night Zagreb

I građani Zagreba također su sudjelovali u #BeActive Night događanju! Gradski ured za sport i mlade i Sportski savez Grada Zagreba u suradnji sa svojim članicama građanima su omogućili bogati športski program i aktivnosti koje su mogli besplatno isprobati. Europski trg u Zagrebu ugostio je i brojne poznate športaše koji su došli podržati ovu inicijativu.