#BeActive Night


#BeActive Night je inicijativa Europske komisije unutar Europskog tjedna sporta koja se prvi put održala 2018. godine

Kao što sam naziv događanja daje naslutiti, #BeActive Night je koncept noćnog vježbanja za građane kojem je cilj potaknuti posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine. Organizacija #BeActive Night-a 2022. godine je u tijeku te će lokacija održavanja istog uskoro biti objavljena.


#BeActive Night Čakovec 2021.

Povodom sedme godine obilježavanja Europskog tjedna sporta, #BeActive Night održan je 25. rujna u prekrasnom Starom gradu Čakovca. Izuzetna lokacija jezera pokraj Starog grada Čakovec podigla je cijelu manifestaciju na višu razinu. Cilj događaja bio je pokazati građanima prednosti noćnog vježbanja te kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada. Odabir Čakovca kao lokacije održavanja ove manifestacije nije slučajan. Međimurje je proglašeno europskom regijom sporta za 2022. godinu. Brojni građani, među kojima je bilo najviše djece, odazvali su se na vježbanje pod zvijezdama. Među ostalim, vježbanje su predvodili Luka Prprović, članovi Studia Vivona Čakovec i mnogi drugi.

Ako želite da se i vaš grad priključi ovoj inicijativi molimo da pošaljete mail na europski-tjedan-sporta@mints.hr s naznakom “#BeActive Night”.

Prikaži stranicu


#BeActive Night Pula 2018.

Prvo #BeActive Night događanje održalo se u gradu Puli, točnije pod zvjezdanim nebom pulskog Amfiteatra. Događanje je okupilo pet različitih fitness trenera koji su predstavili svoje grupne programe u trajanju od 15 minuta: aerobic hi-loboxing fitnesstotal body workoutsalsa i power yoga. Predviđeni redoslijed programa isplaniran je uzevši u obzir održavanje zadovoljavajućeg intenziteta vježbanja prilagođenog tjelesnim mogućnostima i potrebama građana rekreativaca. Vježbanje su upotpunili atraktivni plesači, light-show i DJ.

#BeActive Night Zadar, 2019.

Drugo izdanje vježbanja pod zvijezdama ugostila je poznata Zadarska riva Pozdrav Suncu i Morske orgulje!
Zadrani i turisti aktivirali su se kroz pet fitness programa dok su u pauzama mogli uživati u nastupima plesnih udruga iz Zadra i okolice.