Događanja


Europski tjedan sporta održat će se diljem Hrvatske i ove godine, od 23. do 30. rujna, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta kao nacionalnog koordinatora. Pozivamo sve građane da se uključe i postanu #BeActive! Ovogodišnji program aktivnosti bit će objavljen uskoro.

Arhiva 2021.

11. rujan 2021. – #BeActive outdoor događanje „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“

Kao uvod u Europski tjedan sporta organizirana je multidisciplinarna utrka „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“. Utrka se održala u tri discipline: trčanje (7 km), vožnja kajakom (10 km) i plivanje (800 m).

23. rujna 2021. – Otvorenje Europskog tjedna sporta

Otvorenje Europskog tjedna sporta održano je na Europskom trgu u Zagrebu koji je pretvoren u prigodno sportsko – zabavno događanje. Centralno događanje Otvorenja bila je dječja utrka koja je organizirana u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom i Školskim sportskim savezom Grada Zagreba.

24. rujna 2021. – Fokus dan Radno mjesto

Kraj radnog tjedna, petak, bio je rezerviran za promociju vježbanja na radnom mjestu diljem Hrvatske. Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator, u suradnji s kineziolozima aktivirao je zaposlenike ‘IN2 grupe’.

25. rujna 2021. – #BeActive Night u Čakovcu

Nakon pulskog Amfiteatra, zadarske rive Pozdrav Suncu i Morske orgulje te osječke Tvrđe, u subotu 25. rujna domaćin “BeActive Nighta” bio je Perivoj Zrinski u gradu Čakovcu.

26. rujna 2021. – Nacionalni dan Europskog tjedna sporta na prostoru RSC Jarun

Na prostoru RSC Jarun postavljeno je sportsko selo gdje su građani imali priliku upoznati se s različitim sportovima i različitim oblicima tjelesne aktivnosti. Također, na Jarunu je organizirano i natjecanje u tradicionalnim sportovima na kojem su sudjelovali predstavnici županija iz cijele Republike Hrvatske.

27. rujna 2021. – #BeActive at Home

Ideja ovog fokus dana je putem medija potaknuti građane cijele RH da aktivni mogu biti u vlastitom domu, a sve što ih okružuje može biti sportski rekvizit.

28. rujna 2021. – Senior dan

Svrha ovog dana je poticanje građana starije životne dobi na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću s ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja. Nacionalni Senior dan u organizaciji Ministarstva turizma i sporta prošle je godine u suradnji s lokalnom sportskom zajednicom pokrenulo stariju populaciju istarskog grada Labina.

29. rujna 2021. – Školski dan

S obzirom da je Ministarstvo turizma i sporta za najmlađe Petrinjce osiguralo sportsku opremu, u suradnji sa Školskim sportskim savezom Sisačko–moslavačke županije u gradu Petrinji organiziran je multisportski dan namijenjen djeci školske i predškolske dobi.

30. rujna 2021.– Stručna konferencija

Kraj Europskog tjedna sporta, 30. rujna obilježen je „Konferencijom o budućnosti Europe“.

Sva događanja i aktivnosti u sklopu projekta Europski tjedan sporta su besplatna i organizirana na način da sve grupe osoba, bez obzira na dob ili tjelesnu spremu, mogu sudjelovati u aktivnostima.

Europski školski sportski/Program događanja/Radno mjesto//Školski dan/Senior dan/#BeActive Night – male korekcije kada ćemo imati raspored.

Sva događanja i aktivnosti u sklopu projekta Europski tjedan sporta su besplatna i organizirana na način da sve grupe osoba, bez obzira na dob ili tjelesnu spremu, mogu sudjelovati u aktivnostima.

Pozivamo sve građane da se uključe u Europski tjedan sporta i postanu #BeActive!