Događanja


Europski tjedan sporta održat će se diljem Hrvatske i ove godine, od 23. do 30. rujna, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta kao nacionalnog koordinatora

11. rujan 2021. – #BeActive outdoor događanje „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“

Kao uvod u Europski tjedan sporta ove ćemo godine organizirati jedinstvenu multidisciplinarnu utrku „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“. Utrka će se održati u tri discipline: trčanje (7 km), vožnja kajakom (10 km) i plivanje (800 m).

23. rujna 2021. – Otvorenje Europskog tjedna sporta

Za samo otvorenje Europskog tjedna sporta predviđen je prostor Europskog trga u Zagrebu koji ćemo pretvoriti u prigodno sportsko – zabavno događanje. Centralno događanje Otvorenja bit će dječja utrka koju organiziramo u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom i Školskim sportskim savezom Grada Zagreba.

24. rujna 2021. – Fokus dan Radno mjesto

I ove godine kraj radnog tjedna, petak, bit će rezerviran za promociju vježbanja na radnom mjestu diljem Hrvatske. Ove će godine Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator, u suradnji s kineziolozima aktivirati zaposlenike ‘IN2 grupe’.

25. rujna 2021. – #BeActive Night u Čakovcu

Nakon pulskog Amfiteatra, zadarske rive Pozdrav Suncu i Morske orgulje te osječke Tvrđe, ove će godine u subotu 25. rujna domaćin “BeActive Nighta” biti Perivoj Zrinski u gradu Čakovcu.

26. rujna 2021. – Nacionalni dan Europskog tjedna sporta na prostoru RSC Jarun

Na prostoru RSC Jarun bit će postavljeno sportsko selo gdje će građani imati priliku upoznati se s različitim sportovima i različitim oblicima tjelesne aktivnosti. Također, na Jarunu će se organizirati i natjecanje u tradicionalnim sportovima na kojem će sudjelovati predstavnici županija iz cijele Republike Hrvatske.

27. rujna 2021. – #BeActive at Home

Ideja ovog fokus dana je putem medija potaknuti građane cijele RH da aktivni mogu biti u vlastitom domu, a sve što ih okružuje može biti sportski rekvizit.

28. rujna 2021. – Senior dan

Svrha ovog dana je poticanje građana starije životne dobi na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću s ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja. Nacionalni Senior dan u organizaciji Ministarstvo turizma i sporta ove će godine u suradnji s lokalnom sportskom zajednicom pokrenuti stariju populaciju istarskog grada Labina.

29. rujna 2021. – Školski dan

S obzirom da je Ministarstvo turizma i sporta ove godine za najmlađe Petrinjce osiguralo sportsku opremu, u suradnji sa Školskim sportskim savezom Sisačko–moslavačke županije u gradu Petrinji organizirat ćemo multisportski dan namijenjen djeci školske i predškolske dobi.

30. rujna 2021.– Stručna konferencija

Kraj Europskog tjedna sporta, 30. rujna obilježit ćemo „Konferencijom o budućnosti Europe“.

Sva događanja i aktivnosti u sklopu projekta Europski tjedan sporta su besplatna i organizirana na način da sve grupe osoba, bez obzira na dob ili tjelesnu spremu, mogu sudjelovati u aktivnostima.

Pozivamo sve građane da se uključe u Europski tjedan sporta i postanu #BeActive!