Objavljeno, 06. listopada 2020.

Nakon zagrebačkog Jaruna, osječke Tvrđe, grada Karlovca, Rijeke i mnogih drugih dijelova Lijepe naše, danas je projekt Europski tjedan sporta aktivirao Obrovac i Meku Dragu.

Nizvodno, kanjonom rijeke Zrmanje prošla je jedinstvena #BeActive utrka kajaka čiji je start bio u Obrovcu, a cilj na velikoj plaži u Mekoj Dragi.

„Iznimno nam je zadovoljstvo što nakon završetka Europskog tjedna sporta nastavljamo promovirati bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću upravo u kanjonu predivne rijeke Zrmanje. Aktivni možemo biti uvijek i svugdje, ali aktivnost provedena u prirodi svakako ima poseban značaj.“ poručio je prisutnima načelnik Ministarstva turizma i sporta Darko Vučić.

Čak 80 sudionika u kajaku dvosjedu testiralo je svoju tjelesnu spremnost na 13 kilometara dugoj ruti, a pritom su uživali u turističkim ljepotama Hrvatske.

U konkurenciji od 40 kajaka dvosjeda najuspješnijija je bila ekipa Stipe&Stipe, drugo mjesto osvojila je ekipa Raketa, dok su brončani bili ekipa Kocići.

Utrka je održana u sklopu inicijative Europske komisije – Europski tjedan sporta, čiji je cilj promicanje tjelesne aktivnosti i sporta među građanima Europe.

Rezultati utrke:

MjestoIme timaVrijeme
1.Stipe&Stipe1:41
2.Raketa1:47
3.Kocići1:48
4.Posejdon
5.G2
6.Tilček team
7.Martinska mix
8.Riva 1
9.Crna Puta
10.Mihovil
11.Sanjalice
12.Šošoni
13.Maričići
14.Hard living
15.Easy living